İcazetlerini alıp hafız oldular

Çerkezköy Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği programda, Çerkezköy Abdurrahman Gürses Kur'an Kursu ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Ş

GÜNDEM 13.08.2021 18:17:00 0
İcazetlerini alıp hafız oldular

Gazi Osman Paşa Camii’nde düzenlenen programa; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

TEKBİRLERLE ÇAĞRILDILAR

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Kurra Hafız Fatih Çatmakaş’ın katılımıyla düzenlenen programda, hafızlar tekbirlerle davet edildi. Ardından Ergene Velimeşe Zümrüt Camii İmam Hatibi, 2021 yıl Kuran’ı Kerim’i güzel okuma Türkiye birincisi Hafız Muhammed İsmail Demirel,Kur’an-ıKerim tilaveti okudu.

 

“25 ÖĞRENCİMİZ EĞİTİM GÖRMEKTEDİR”

 

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş, “Abdurrahman Gürses Kur’an Kursumuz ilk defa 2018 yılında okul-kuran kursu işbirliğine dayalı olarak örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi kapsamında Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu ile birlikte temel eğitim ve öğretime başlamıştır. 2019 yılında hafız adaylarıyla birlikte oluşan kursumuz bugüne geldiğinde icazet alan 10 hafız yavrumuz var. Kur’an kursumuzda 25 erkek yavrumuz hafızlık eğitimine yatılı olarak devam ediyor. Merkez Kur’an Kursumuzda okul-kuran kursu projesine dayılı olarak temel eğitim ve öğretime devam ediyoruz. Burada da 25 öğrencimiz eğitim görmektedir. Bugüne kadar kızlarımızdan 4’ü belgelerini alırken, 2 kızımız da Eylül ayındaki hafızlık sınavından sonra alacaktır. Gerçekleştirdiğimiz icazet programı inşallah son olmayacak. Gelecek yıllarda da inşallah artarak devam edecektir. Bugün kuran bülbüllerimizin icazet programında sevincimizi sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yetişmesinde maddi manevi destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

SELAMLAMA KONUŞMASI YAPTILAR

 

Eğitime Destek Platformu Başkanı Ali Gümüş ve İl Müftü Yardımcısı Şaban Apaydın selamlama konuşması yaptığı programda, yeni hafızlar ve Diyanet İşleri Başkanlığı Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü KurraHafızı Fatih Çakmakaş tarafından Kur’an ziyafeti sunuldu.

 

“KURAN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMAK AYRI MEZİYETTİR””

 

İcazet belgesi verilmesi öncesi konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Kadim kitabımız ve rabbimizin bize indirdiği efendimiz S.A.V’in bize öğrettiği bu güzel kitabımızı güzel yavrularımız ve gençlerimiz artık beyinlerinde ve yüreklerinde tutacaklardır. Hayatlarını buna göre tanzim edecekler. Hiçbir zaman unutmayacaklar ki kadim kitabımız Kuran-ı Kerim ve rabbimizin bize indirdiği kendi beyinlerindedir. Her zaman yanlarındadır. Kuran-ı Kerim’i güzel okumak ayrı meziyettir. Ezberlemek zor. Muhafaza etmek daha da zordur. Pek çok hafız tanıyorum. Daha sonradan kendilerini ikmal ettiler. Yeniden hafızlığa çalıştılar. Kendilerini tazelediler, buna ihtiyaç hissettiler. Gençlerimiz ve bu güzel yavrularımız da gününün belirli zamanını ve hayatlarını tanzim etmeye devam edecekler. Yavrularımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Ailelerini ve en başta bu gençleri yetiştiren ve kuran-i kerimi ezberleten hocalarımızı tebrik ediyorum. Bu projeye imza atan Çerkezköy Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, gönül veren ailelere, hayırseverlere de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Daha sonra Muhammed Raşit Batum, Muhammed Enes Çelen, Yunus Emre Akbulut, Fatih Demir, Hikmet Özses, Hasan Çıplak, Yusuf Akça, Muhammed Fatih Binici, Yahya Turan Eryiğit, Recep Dursun’un hafızlık icazet belgeleri ve hediyeleri Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ