Vali Canalp, 6 ilden gelen öğrencilerle buluştu

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp; İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Yarın Çok Genç Olacak" projesi kapsamında 6 ilden gelen 108 öğrenci ile bir araya geldi. Vali Canalp

GÜNDEM 13.08.2021 17:34:00 0
Vali Canalp, 6 ilden gelen öğrencilerle buluştu

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Hakkari, Diyarbakır, Bitlis, Tunceli, Siirt ve Kars'tan 108 genç, öğretmenleri ile birlikte kente geldi.

 

TARİHİ NOKTALARI ZİYARET ETTİLER

 

Öğrenciler Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerini, Meriç ve Tunca nehirleri ile tarihi köprüler başta olmak üzere tarihi mekânları gezdi. Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, gençlerle kentteki bir tesiste bir araya gelerek, kentin tarihi kimliği hakkında bilgi verdi. Vali Canalp, gençleri Edirne'de misafir etmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, "Bu yıllarda yaşamış olduğunuz hatıralar, bu yıllarda birbirinizle edinmiş olduğunuz arkadaşlıklar çok sağlam olur. Hafızanızda çok güzel izler bırakır. Hayatınızın ilerleyen dönemlerinde burada edinmiş olduğunuz arkadaşlıklar, dostluklar hep baki kalsın. İnşallah gezdiğiniz yerleri hep hatırlayarak hafızanızda güzel izle Edirne'den ayrılmış olun" dedi. Proje kapsamında güzel yerler gördüklerini belirten öğrenciler de, “’Yarın Çok Genç Olacak’ projesiyle buraya gelip, yerinde görme şansını bizlere tanıyan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ‘ya teşekkür ederiz. Edirne'de Selimiye ve birçok tarihi yeleri gezdik ve çok beğendik. Çanakkale'de Şehitler Abidesi'ni gezdik çok etkileyiciydi" dedi. Proje kapsamında Edirne'yi gezen gençler otobüslerle İstanbul'u gezmek için hareket etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ