Bu yolun sahibi kim?

Çerkezköy - Veliköy'de OSB yolundaki trafik keşmekeşi her geçen gün daha da fazla artarak büyümeye devam ediyor. Çerkezköy'de trafiğe hitap eden ana bulvar yollarda, genişleme olmamasına rağmen her gün art

GÜNDEM 12.08.2021 17:03:00 0
Bu yolun sahibi kim?

 

Çerkezköy'de sürekli trafikte yaşanan kaosla gündemde olan Çerkezköy - Veliköy'de OSB yolunda büyük sıkıntılar yaşayan araç sahipleri dertli. Söz konusu yolda özellikle belirli saatlerde trafik arap saçına dönerken, araçlar sıkıştıkları yol üzerinde dakikalarca beklemek zorunda kalıyor. Araç sahipleri; İl Trafik Komisyonu'nun, Çerkezköy - Veliköy'de OSB yolu ile ilgili acil bir takım önlem ve kararlar almasının şart olduğunu dile getiriyor.

Geçtiğimiz günlerde, ekibimiz haber merkezimize gelen şikayetleri değerlendirmek için yolun çift taraflı kapanmasını an be an canlı yayında görüntüleyerek, gözler önüne serdiler. Yol boyunca tek bir trafik lambasının olmadığı, hız ölçerin bulunmadığına dikkat çeken sürücüler; "Bir kontrolsüzlüktür, almış başını gidiyor. Ne Veliköy OSB Yönetimi, ne Büyükşehir, ne de Çerkezköy Belediyesi bu yolu yayalar ve sürücüler arasında bir kaos yoluna çevirmiş durumda. Bu yolun sahibi kim? Bu yolu kim nasıl düzeltecek?" dediler.

 

 

Ağır tonajlı araçların rampayı çıkarken zorlandığını da ifade eden sürücüler; söz konusu yola ışık konulması gerektiğini ayrıca yolun ikili şeritler halinde gidiş-geliş yapılarak trafiğin rahatlatılması konusunda hemfikirler.

Çerkezköy - Veliköy'de OSB yolunu sürekli kullanan servis sürücüleri ise; "Bu rezilliği çekin, her sabah böyle bu yol, bu kasisler yüzünden servislerimize geç kalıyoruz, bunlar neyin kafasını yaşıyorlar, okul yok bir şey yok buraya set koymuşlar, biz buraya gelmek için tarla yollarını kullanmak zorunda kalıyoruz, yarım saatte bir kilometre yolu çıkamıyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

“YOL HALEN 20 YIL ÖNCEKİ YOL”

 

Söz konusu yolla ilgili Tekirdağ Büyükşehir UKOME'ye çok sayıda şikayet gittiği de alınan haberler arasında. Gelen şikayetler şu şekilde: “İstanbul'dan gelen araçlar da bu yolu kullandığı için şehir içi trafiğini yoğunlaştırıyor. Alttan geçen otobandan Veliköy OSB'ye bir giriş verilemez mi? Bunun yapılması araç sayısını ne kadar düşürür? Bunlar sadece Büyükşehir Belediyesi'nin, Çerkezköy Belediyesinin çözebileceği sorunlar değil. Karayolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, yüzlerce fabrikanın yer aldığı, binlerce on binlerce belki de yüzbinlerce insanın çalıştığı, on bin aracın hareket halinde olduğu, sadece servis araçları değil lojistik araçlarında kullandığı bu yolu ağır tonajlı araçlar, TIR’lar kamyonlar, yabancı araçlarda geçiyor ama maalesef yol halen yirmi yıl önceki yol. O zamanın şartlarına göre yapılan yolda da şu zamanda trafik keşmekeşinin oluşması normal. Vatandaş kendince çözümler bularak toprak yolları kullanmaya çalışıyor. Yirmi sene önce burada yirmi fabrika vardı, şimdi iki yüz fabrika var, sayı arttı, araç arttı, ama yol aynı yol”

 

Haber / Hüdaverdi MALİT