Proje masasının tanıtımı yapıldı 

Keşan Belediyesi Proje Masası'nın Lansman Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, "Belediye yapısında belki de Trakya'da olmayan bir yapıyı oluş

GÜNDEM 10.08.2021 12:08:00 0
Proje masasının tanıtımı yapıldı 

Keşan Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Tahir Özçınar ve Ali Ünal, Proje Masası Ekibi üyeleri katıldı.

 

“BİRÇOK YENİLİĞE HEP BİRLİKTE ŞAHİT OLDUK”

 

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Helvacıoğlu, Keşan’ın projelerle gelişeceğini söylediklerini ve göreve geldikleri günden bu yana birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Bu anlamda hayata geçirdiğimiz Keşan Belediyesi Proje Masası ile de birçok yeniliğe hep birlikte şahit olduk. Şimdi proje masamızı daha da kurumsal bir yapıya kavuşturmuş bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte, güçlü bir ekip ile hibe projeleri Keşan’ımıza kazandırmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar 38 milyon TL’lik projeyi Keşan’ımıza kazandırdığımızı gururla ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“TRAKYA’DA OLMAYAN BİR YAPIYI OLUŞTURDUK”

 

Proje Masası ekibini tanıtan Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi Proje Masası ekibi; kurum içi Aytaç Onur Akay, Seda Havale, Murat Yalçınkaya. Kurum dışı danışmanlık Nazife Gündoğdu, Tahir Demirel, Dilruba Ezgi Yılmaz, Rasim Ergene. Belediye Başkan Yardımcımız Tahir Özçınar proje ekibimizin çalışmalarını takip ediyor, Ali Bey ise teknik olarak destek veriyor. Belediye yapısında belki de Trakya’da olmayan bir yapıyı oluşturduk. Bu kapsamda proje masamız; yurtdışındaki belediyeler ve mahalli idare birlikleriyle karşılıklı iş birliği çerçevesinde; kardeş kent ilişkileri kuracak, ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmeye yönelik eğitim, kültür, sanat, teknoloji ve spor gibi alanlarda projeler üretecek, girişimlerde bulunarak yeni proje imkanlarını araştıracak ve belediyemizin amaç, hedef ve faaliyetlerine uygun projelerin hazırlanmasını sağlayacaktır. Ulusal ve uluslararası hibe teklif çağrılarını takip ederek, uygun olan konulara yönelik proje hazırlıkları yapacaklar. Ayrıca ilgili birimlerimize de bu konularda rehberlik edecek ve koordinasyonu sağlayacaklar” dedi.

 

“AKREDİTE BİR BİÇİMDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK”

 

Proje Masası ile özellikle AB projelerine yönelik yeni iş birliklerini geliştirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Helvacıoğlu, “AB kaynaklı fonlar, çeşitli bakanlıklar ve kalkınma ajanslarına uygun olan konularda proje hazırlıkları yapmaya devam edeceğiz. Proje masamız akredite bir biçimde çalışmalarını sürdürecek. Bu kapsamda özellikle gelişim konusu içindeki alanlarda ve yine özellikle gençlerimize yönelik konularda çeşitli proje başvuruları sağlamaya devam edeceğiz. Kültür, turizm, spor ve sanatı içinde bulunduran birçok projeye bundan sonra da Keşan Belediyesi olarak ev sahipliği yapacağız. Bu anlamda ben tüm ekibi kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Keşan’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Devam eden ve tamamlanan projeler hakkında da bilgi veren Helvacıoğlu, “At Arabaları Triportöre Dönüşüyor, AB projesi Renkler- The Colours, İbrice Limanı Turizm Potansiyelini Geliştirme Fizibilite Çalışması projelerimizi tamamladık. 2020 SOGEP Yıl Boyu Üretim ve İstihdam ile Okula Giden Mutlu Çocuklar, YEVDES Güneş Enerji (GES) Santrali Destekleri ve Mehmet Özcan başkanımız döneminden gelen ve devam ettirdiğimiz Macera Parkı (AB IPA II Projesi)’nda ciddi şekilde yol aldık. Bir de başvurusunu yaptığımız projeler var. 2021 Sogep Engelsiz Keşan Projesi, Çocuk Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması, Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması, Gıdanı Koru Fikir ve Proje Yarışması, ISO 9001 Kalite Yönetimi Personel Eğitimleri, Kaynağında Ayrıştırma ile Sürdürülebilir Belediyecilik devam eden projelerimiz. Tüm kurumlarımız ile proje çalışmalarımıza devam edeceğiz. Katkı vermek isteyen herkesten destek bekliyoruz. Kimin aklında ne varsa bizle paylaşabilir” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Erdal AYDIN