Vali Yıldırım, diploma törenine katıldı

Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi'ndeki eğitimlerini tamamlayarak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diploması almaya hak kazanan ustalara diplomalarını takdim etmek için tören düzenlendi.

GÜNDEM 7.08.2021 17:46:00 0
Vali Yıldırım, diploma törenine katıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Mesleki Eğitim Diploma Töreni’ne Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Çorlu Kaymakam V. Sıtkı Zehin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, İl Milli Eğitim Müdür V. Halit Eren ve Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi mezunları katıldı.

 

“ÖLENE KADAR DA DEVAM EDİYOR”

 

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Ardından Mesleki Eğitim Merkezi mezunu Gürcan Erdoğan, Mesleki Eğitim Merkezi MüdürüAli Kocaaslan, İl Milli Eğitim Müdür V. Halit Eren bir konuşma yaptı. Sonrasında konuşan Vali Yıldırım, “Burada bulunan mezunlarımız, eğitimlerinin sonunda başarılı olmak sureti ile diploma almaya hak ettiler. Hep birlikte arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin diplomalarını vererek başarılar dileyeceğiz. Bizler beşikten mezara kadar okumanın, öğrenmenin devam ettiğine inanan insanlarız. Demek ki; eğitim doğunca başlıyor ve ölene kadar da devam ediyor. Aldığımız her eğitim hayatımızda bir takım değişikliklere sebebiyet verebilir. Aynı zamanda her eğitilmiş insan bir rol model, bir öğretmen olabilir. Bu öğretmenlik illa sınıflarda öğrencilerine eğitim vermek, atölyelerde gençlere karşılıklı ders vermek demek değil. Okul içerisinde bir rol model olabilecek, mahallede arkadaşları arasında, çalıştığı yerde, hayatının her aşamasında başkalarına hareketleri ile örnek olabilecek kişi her zaman bir öğretmendir. Çünkü diğerleri bakıp ondaki güzellikleri görerek kendilerine örnek alabilirler. Şu anda arkadaşlarımız kendilerine yeni donanımlar sağladılar. Bu donanımlar sayesinde hayatta kendilerine daha güzel iş imkanları ve kazançlar sağlayabilecekler” dedi.

 

“BİR SÜRÜ İMKANLAR VAR”

 

“Hepimizin hikayesi farklıdır” diyen Vali Yıldırım, “Okumaya sonradan karar vermiş, birtakım nedenlerden eğitiminize ara vermiş olabilirsiniz. Bakın bir sürü imkanlar var. Bu imkanlar çerçevesinde okumak isteyen herkese kapılarımız açık, imkanlarımız mevcut. Sizlerde bundan sonra okuyabildiğiniz kadar, nereye kadar gitmek arzu ederseniz oraya kadar okumaya lütfen devam edin. Bu yüksekokul, fakülte, master olabilir. Bunun çok örnekleri var. Hepinizi tebrik ediyorum Yaşlarınıza bakmadan bu eğitimi aldınız. Bu sizden sonraki arkadaşlarımıza da örnek olacak. Sizler bu kurumu, bu eğitim düşüncesini inşallah sonrakilere göstermiş olabileceksiniz. Hepinizi tekrar tebrik ediyorum, hepinize teşekkür ediyorum. Bir milleti çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyan eğitimdir. Atatürk’ün bu sözünü de hiç unutmayalım” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN