120 keklik doğaya salındı

Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Afyon Şuhut Yaban Hayvanı Üretim Çiftliği'nden alınan ve Tekirdağ sınırları içerisinde salımı planlanan 800 adet ç

GÜNDEM 7.08.2021 11:53:00 0
120 keklik doğaya salındı

Düzenlenen keklik salım törenine; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakam Vekili Fidan Bozkır, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Cüneyt Emrah Salt eşlik etti.

 

“İNŞALLAH DOĞADAKİ HAYVAN VARLIĞI ARTAR”

 

Hayvan varlığını artırmaya gayret ettiklerini kaydeden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Bu keklikler, Afyon Şuhut ilçesinde Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün kümeslerinde ve üretme çiftliklerinde üretiliyor. Türkiye’nin pek çok yerinde bunlar doğaya salınıyor. İnşallah bunların sayıları artar, doğaya alışırlar. Arkadaşlarımız yer yer gerek yemlik gerek suluklar bırakıyorlar. Bu tedbirler, hayvanların kendilerini beslemesi sağlayacaktır. İnşallah bu çabalar doğadaki hayvan varlığını artırır. Bir taraftan bozulan doğayı düzeltmiş oluruz diye düşünüyoruz. Onun için burada bugün bu faaliyeti yaptık. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN