Coğrafi işaretli ürünler artırılacak

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ticaret Borsası'nın organize ettiği Coğrafi İşaret Tescilli Ürünler Bilgilendirme Toplantısı, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz'

GÜNDEM 7.08.2021 11:41:00 0
Coğrafi işaretli ürünler artırılacak

Toplantıya; Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret Borsası, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, kamu kurum ve kuruluşları, STK ve özel sektör temsilcileri katıldı.

 

YOL HARİTASI ÇIKARILDI

 

Toplantıda Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan uzman bir personel tarafından sunum yapıldı. Ardından Kırklareli’nde daha önce coğrafi işaret tescili almış olan Kırklareli Hardaliyesi, Kıvırcık Kuzu eti, meşe balı, Kırklareli beyaz peynirine ek olarak Kırklareli’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak, yine Kırklareli'ne has ürünlerin katma değerini yükseltecek coğrafi işaretli ürünlerin sayısının arttırılması için görüş alışverişinde bulunuldu. Yapılması gereken çalışmalar hakkında yol haritası da çıkarıldı.

 

“BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

 

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Üreticilerimizin refah seviyesini arttırmak ve ilimizin değerlerini markaya dönüştürmek için sektör paydaşlarımızla birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ