Vali Yıldırım: Zararları en aza indirmek mümkün

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısı, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Yıldırım, "Son bir hafta on gündür özellikle İÃ

GÜNDEM 5.08.2021 14:28:00 0
Vali Yıldırım: Zararları en aza indirmek mümkün

Valilik YİKOB Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda; Tekirdağ’da çıkması muhtemel orman yangınlarının önlenmesi, çıkan orman yangınlarına en kısa sürede müdahale edilebilmesi ve en az zararla söndürülebilmesi, bu konuda kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyon ve iş birliğinin etkinleştirilebilmesi konusunda yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

 

“TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK LAZIM”

 

Yangınlara tedbir almanın, ortadan kaldırmanın ve zararları en aza indirmenin mümkün olduğunu dile getiren Vali Yıldırım, “Onun için tedbiri elden bırakmamak lazım. Son bir hafta on gündür özellikle İç Akdeniz ve İç Ege olarak düşünebileceğimiz yerde yangın meydana geldi. Köylerimizi, mahallelerimizi, hayvanlarımızı, mallarımızı, bahçelerimizi hatta şehirlerimizi etkiledi. Pek çok yerde boşaltıldı. 5 binin üzerinde arkadaşımız görev yapıyor. Uçaklar, onlarca helikopter, belki birkaç yüz iş makinası arasöz vs. yangınların kontrolü için büyük bir mücadele veriyor” ifadelerini kullandı.

 

“HEPİMİZ TEYAKKUZA GEÇTİK”

 

“Peki bizde de yangın olursa ne yapmalıyız?” diyen Vali Yıldırım, “İnsan eli ile başlayan yangınların birçoğunun yerleşim yerlerine yakın olduğunu görüyoruz. Bunların en başında gelen de anız yangını ve çöp yangını. 2019’un yazıydı, hemen yanı başımızda Marmara adasında büyük bir yangın başladı. Sebebi neydi? Birilerinin çöp yakması ile başladı bu yangın. Zor söndürüldü. Biz de destek verdik. Pek çok orman yangınına anız yangınının neden olduğunu görüyoruz. Zaten anız yakmak yasak. Birkaç gün önce ilimizin Kuzeydoğu tarafında anız yangını meydana geldi. Hepimiz teyakkuza geçtik.  Orman yangınlarının önlenmesi için tedbirimizi almamız lazım. Bugün onun için toplandık” ifadelerini kullandı.

 

TEKİRDAĞ’IN ORMAN VARLIĞI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Orman İşletme Müdürü Ali Şen, Tekirdağ'ın orman varlığı ve orman yangınları ile mücadele organizasyonu hakkında bilgi verdi. Sonrasında AFAD Müdürü Recep Erol, “Yangın Önleme, Söndürme ve Kurtarma Planı” ile ilgili bir sunum yaptı.  Daha sonra 2021 Yılı Orman Yangınları ile Mücadele Kararları değerlendirildi. İlave tedbirler alınması ve görüş ve önerilerin sunulmasının ardından sona eren toplantıya; Vali Aziz Yıldırım’ı yanı sıra Vali Yardımcısı Murat Eren, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, AFAD Müdürü Recep Erol, Orman İşletme Müdürü Ali Şen, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, İtfaiye Daire Başkanı Cengiz Çelik ve kurum müdürleri katıldı.

 

Haber / Buse SERİN