Devlet bize sahip çıkmazsa biz ne yapacağız

Kızılpınar'da tek başına yaşayan 50 yaşındaki yüzde 48 engelli Remziye Satıcı adeta ekmeğini taştan çıkartırken, seyyar satıcılık yaparak zaman zaman zabıta engeline takıldığı

GÜNDEM 4.08.2021 20:15:00 0
Devlet bize sahip çıkmazsa biz ne yapacağız

Üç tekerlekli çocuk arabasına koyduğu üç beş kıyafeti bazen mahalle arasında bazen de Kızılpınar pazarında satarak hayatta kalma mücadelesi veren talihsiz kadın yüzde 48 engelli raporuna istinaden devletten aldığı 600 TL ile 400 liralık ev kirasını ödeyip yaşamını devam ettirirken, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için toptancılardan aldığı tişört, pantolon ve benzeri tekstil ürünlerini satarak diğer ev ihtiyaçlarını karşıladığını kaydettiği dram dolu yaşamında kalçasındaki platinler yüzünden zaman zaman ayakta durmakta zorluk çektiğini ifade eden Remziye Satıcı, 20 yıla aşkın süredir Kızılpınar’da yaşadığını ifade etti.

 

600 TL ENGELLİ MAAŞI ALIYORUM

 

Yüzde 48 engelli olan Remzi Satıcı ekmeğini taştan çıkartmasına rağmen bürokratik engellere takıldığını kaydetti. Ekmek teknesi çocuk arabası ile Pazartesi, Salı ve Cuma günleri kurulan Kızılpınar halk pazarında giderek tanıdıkların uygun fiyata aldığı malları sattığını kaydeden Satıcı, zabıta engeline takıldığını kaydetti. Geçimini çocuk arabasında sattığı eşyalardan sağladığını kaydeden Satıcı, “ Tanıdık insanlardan uyguna mal alıp satıyorum. Devletten aldığım 600 TL engelli maaşı ile kiramı ve elektriğimi karşılıyorum. Ayakta durmaya çalışıp kimseye muhtaç olmamak için pazarcılık yapıyorum. Fakat belediye tezgahımı kaldırıyor ve doğru düzgün hiçbir yere tezgah açamıyorum” diye konuştu.

 

ALLAH DEVLETİMİZİN EKSİKLİĞİNİ GÖSTERMESİN

 

Derdini anlatacak kimseyi bulamadığını kaydeden Satıcı, “ Pazar yerinde biz bir şey yapamayız diyorlar. Para kazanabileceğimiz bir yer istiyorum. Kimsem yok, ailem de benimle ilgilenmiyor. Doğuştan engelliyim. Yüzde 48 engelli raporum var, devletimiz bana her ay 600 TL maaş veriyor. Arada devletimizin elektrik desteği de oluyor. Allah razı olsun. Allah devletimizin eksikliğini göstermesin. Bu aldığım paranın 400 TL’sini kiraya veriyorum. 200 TL ile ben mutfak ihtiyaçlarımı mı karşılayayım yoksa elektrik ve su parasını mı ödeyim. Elektriğim 90 TL geldi ve ben bunu nasıl ödeyeceğim” dedi.

 

YANIMDA ALLAH’TAN BAŞKA KİMSE YOK

 

‘ Devletimizin benim gibi durumda olan sahipsiz ve yardıma muhtaç kadınlara destek olmasını istiyorum’ diyen Satıcı, “ 20 yıldır Kızılpınar’da yaşıyorum. Kızılpınar Pazar yerinde Pazartesi, Salı, Cuma günleri pazarda tezgah açıyorum. Bazen eve para kazanamadan geliyorum. Nasıl ayakta duracağımı ve nasıl geçineceğimi bilmiyorum. Yanımda Allah’tan başka kimse yok. Devletimiz bana sahip çıksın. Pazara çıktığımda zabıtalar gelip bizim elimizde olan bir şey değil deyip tezgahımı kaldırmamı istiyorlar. Ben ekmeğimi kazanamadıktan sonra nasıl ayakta duracağım. Ben devletimden bana ve binim gibi ihtiyaç sahibi kadınlara sahip çıkmasını istiyorum. Ayaklarım rahatsız olduğu için düzenli bir işim hiçbir zaman olmadı” diye konuştu.

 

SATICI’YA ULAŞMAK İSTEDİLER

 

Haberin yayılmasının ardından bazı vatandaşlar Satıcı’ya ulaşmak için haber merkezini ararken, , Almanya’dan gazetemize ulaşan İlyas Malkoç ise, kendisinin de Kızılpınar’ın yerlisi olduğunu ifade ederek, “Öncelikle böyle bir haberi yapmanız ve duyarlı olmanızı için teşekkür ederim. Bu hanımefendiye yardım etmek isterim. Yalnız nasıl bir yardımda bulunabilirim? Birde bir kerelik yardım olarak değil. Misal getirmek istiyorum: Balık alıp vermeyi değil de, balık tutması için gerekli ekipman gibi.Umarım beni anlamışsınızdır ve bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum ve bu hanımefendiye faydalı olmuş oluruz. Zahmetiniz için şimdiden teşekkür ederim. Kızılpınar’da yaşayan babam ile görüşüp, bu hanım kardeşimize kalıcı bir yer temin etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ