Milletvekili Aygun'dan Başkan Akay'a ziyaret

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun; Çerkezköy'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Aygun, ardından da Çerkezköy Be

GÜNDEM 29.07.2021 18:31:00 0
Milletvekili Aygun

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, dün saat 13.30’da partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Partinin yeni kadın üyelerine rozetlerini takan Aygun, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

 

“ELİMİZDE VARKEN NEDEN DIŞARIDAN ALMA GEREĞİ DUYUYORUZ?

 

Son günlerde ülkenin pek çok noktasında çıkan orman yangınlarıyla ilgili konuşan Milletvekili Aygun, “Maalesef yıllardan beri ‘Ben’ anlayışıyla yönetiliyoruz. THK’ye ait uçaklar hangarlarda çürütülürken, dış ülkelerden alınan yüksek fiyatlı uçaklarla yangına müdahale etme çabası olduğunu görüyoruz.  Elimizde varken neden dışarıdan alma gereği duyuyoruz? Kaynaklarımızın başka ülkelere peşkeş çekilmesine biz karşıyız” dedi.

 

“SANDIK GELİYOR”

 

Erken seçimler ilgili de konuşan Aygun, “Sandık geliyor. Ne yapsalar, ne etseler de kaçışı yok. Sandık gelecek. Ha bir gün önce ha bir gün sonra. Görünen tablo aynı yangın yeri. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde istişarelerde bulunuyoruz. Sadece şöyle dokunuyoruz, insanlar sıkıntılarını anlatıyor. İnsanlar bazen kameraya konuşmak istemiyor ama bazıları da var her şeyi görüyor” dedi. Artık Cumhuriyet Halk Partisi’ne iktidar yolunun gözüktüğünü söyleyen Aygun, “İktidarın çatısı aralandı. Genişleyen kadroda o kadar güzel çalışmalar yapılıyor. Sizler de buna inanın. Hızımızı arttıracağız. Her şey çok güzel olacak” dedi.

 

“NE YAPSALAR NE ETSELER BÖLEMEZLER”

 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Aygun, millet ittifakı ile ilgili soru üzerine “Millet İttifakı’nı ne yapsalar, ne etseler bölemezler. Öyle bir noktaya geldiler ki kimse bölemeyecek. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de aynı şeyleri ifade ediyor. Bütün aklınıza gelen partiler ülkenin geleceği için birlikte çalışıyor. Sen, ben değil, biz olarak çalışıyorlar. Tek bir ortak noktaları var, ülkenin geleceği. Parlamentonun etkili olduğu, hesap verebilen bir ülke olması durumunda bir an önce sandık gelecek ve Millet İttifakı iktidara gelecektir” diye konuştu.

 

“KOLUMUZU BAĞLASALAR BİLE BİZ ÇALIŞACAĞIZ”

 

Çerkezköy’ün altyapısı için TESKİ’nin İller Bankası’na yaptığı kredi talebiyle ile ilgili de konuşan Aygun, “Çerkezköy Belediye Meydanı’nda onlara meydan okumuştuk. Onlar vermemek için direniyorlar, biz de onlara rağmen yapmak için direniyoruz. Birileri genç başkanın başarısız olması için mücadele ediyor. Birileri hizmet olsun diye tutunurken, diğerleri hizmet olsun istemiyor. Zaman olduğunda hepsini sahada söyleyeceğiz. Onlar vermese de bizler kendi öz kaynaklarımızla durumu çözeceğiz. Onlar İller Bankası ile kolumuzu bağlasalar bile biz çalışacağız” dedi. Önceden borçlu bir belediye olan Çerkezköy Belediyesi’nin artık tüm borçlarından kurtulduğunu belirten Aygun “Biz kaynakları doğru kullanırsak güzel çalışmalar yapacağız. Önemli olan kaynaklarımızı doğru kullanmak. Çerkezköy Belediyesi’ne özel bankalar kredi veriyor. Engel yok. Onlar vermese bile genç başkan işi yürütür biz de onlarla birlikteyiz” dedi.

 

BAŞKAN AKAY’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

 

Milletvekili Aygun, İlçe Teşkilatı ziyaretinin ardından CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan ve partililerle bielikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Bugün Çerkezköy’e gelerek partililerle buluştuklarını belirten Aygun, “Sizlerin çalışmalarınızı takdir ediyoruz. Projelerle ilgili eleştiriler alıyorsunuz. Fakat zaman her şeyin ilacıdır. Başkanımız sazı eline alacak ve projelerin bitmesiyle birlikte çok rahat siyaset yapacak” diye konuştu.

 

 

“SON 15-20 YILIN EN BORÇSUZ DÖNEMİNİ GEÇİRİYOR”

 

Çerkezköy Belediye başkanı Vahap Akay da, İller Bankası gelirleriyle ilgili konuşarak “Yüzde 30’a kadar kesme hakları vardı. 2018’deki ekonomik kriz sürecinden sonra kamu borçları yüzde 30 kesintili olarak geliyordu. Çerkezköy Belediyesi son 15-20 yılın en borçsuz dönemini geçiriyor. Kısacası sıfır borçlu dönemi yaşıyoruz. Belediye olarak ne piyasaya ne de kamuya borcumuz yok. Borcumuz olmadığı için kesintiler olmadan İller Bankası gelirleri geldi. Ekonomik olarak çok iyi durumdayız. Kendi yağında kavrulan ve sıkıntı yaşamadan kasası var olan durumdayız” dedi. İki aydan bu yana ciddi bir inşaat yatırım sürecinin başladığını söyleyen Akay, Atatürk-Öztrak Caddesi projesinin ilk etabının ilk etabının bittiğini, ikinci etaba doğru ilerlediklerini söyledi.

 

“AĞUSTOS’TA İNŞAAT SÜRECİ BAŞLAMIŞ OLACAK”

 

Belediye olarak pazartesi gününden itibaren Altıyol Kavşağı’nda üst yapı çalışmalarına başlayacaklarını dile getiren Başkan Akay, ‘Meydan altı otoparkı iptal oldu’ söylemlerine de cevap vererek “İptal edilen bir şey yok. İhale iki buçuk ay önce yapıldı. Ancak bazı ihale süreçleri kamu ihale kurumlarında aksıyor. İki firma kamu ihale kurumunda kalmıştı. Dün itibariyle bir firma sözleşmeye davet gönderildi. Muhtemelen sözleşmesi imzalanacak. Tahminimce 15-20 gün içinde de yer teslimi yapılacaktır. Ağustos ayı içinde meydan altı projesiyle ilgili inşaat süreci de başlamış olacak” dedi.

 

“KORKULU RÜYA OLMAKTAN ÇIKTI”

 

TESKİ’nin altyapı çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Akay, “Fevzipaşa Mahallemizdeki yağmur suyu hattı çalışmalarını tamamlayan TESKİ ekipleri, şu anda Polis Evi arkasında kalan bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Bu yatırımların da tamamlanması ile birlikte yağmur suyu taşkınları korkulu rüya olmaktan çıktı” dedi. İstasyon Mahallesi’nde yer alan ve Çerkezköy’ün en eski tarihi yapısı olan Celal Bey Camii’ni Belediye olarak modernize edeceklerini söyleyen Akay, “Çerkezköy Belediyesinin yakın zamanda kültür varlıklarına 6-7 milyon borcu vardı. Belediye olarak yapılandırıp ödedik. Her ay iller bankasından kültür varlıklarına kesinti oluyordu. 10 milyon TL kültür varlıklarına Çerkezköy Belediyesi bütçesinden kesinti olmuştur. Celal Bey Camii’nin kültür dokusu ve kültürel mirasının olmadığı için talepte bulunduk. Ancak bize bütçe olmadığını söylediler. Biz Çerkezköy Belediyesi’nin gönderdiği paralardan 800 bin TL’lik bir paradan bahsediyoruz. Birkaç kez yazı yazdık. Bütçe yok dediler. Olmuyor demek bize çok kolay, zaman her şeyin ilacıdır” dedi. Geçtiğimiz aylarda Kızılpınar’a yapılması gündeme gelen çöp döküm alanıyla ilgili de konuşan Akay, “Bu, buzdolabına kondu ve bekletiliyor. Şimdi de 25-30 dönümlük alanda bir geri dönüşüm sanayisi kurulma çalışması var. Tekirdağ Valiliği’nin tavsiyesi ile meranın geri dönüşüm alanına dönüştürülmesi gibi talep gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde toplanan komisyon bu kararı oy birliği ile reddetmiştir. Kızılpınar merası ile ilgili ilk önce çöp döküm alanı şimdi de geri dönüşüm tesisi yapılması sürekli pişirilip önümüze getiriliyor. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bu bölgede 50 bine yakın vatandaşımız yaşıyor. O bölgeye neden bir geri dönüşüm tesisi kurmayı düşünüyorsunuz anlamıyorum. İnsan yaşamından uzak sosyolojik olarak bizi etkileyemeyecek yere geri dönüşüm alanı yapabilirsiniz” dedi.

 

PAZARI ZİYARET ETTİ

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, beraberindeki heyetle birlikte belediye ziyaretinin ardından Çerkezköy Halk Pazarı’nı ziyaret ederek Pazar esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelerek onların talep ve sorunlarını dinledi.

 

Haber / Buse SERİN