Akay: Modern bir görünüme kavuşturacağız

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (TESKİ) ortak yürüttüğü Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel TasarÄ?

GÜNDEM 27.07.2021 17:03:00 0
Akay: Modern bir görünüme kavuşturacağız

Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması projesi kapsamında devam eden çalışmalarla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 1. etap çalışmalarının planlanan program dahilinde devam ettiğini ifade etti.

 

 

4 ETAPTA YAPILACAK

 

1.etap çalışmaları kapsamında Altıyol Kavşağı ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki kısımda altyapı çalışmalarının tamamlandığını, 1.etap 3.kısımda çalışmaların devam ettiğini kaydeden Akay, “Proje kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile bağlantılı sokaklarda 15 bin 990 metre içme suyu hattı yenilenecek. Bununla birlikte 11 bin 700 metre kanalizasyon hattı, 4 bin 900 metre yağmur suyu hattı inşası gerçekleştireceğiz. Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 4 etapta yapılacak” dedi.

 

“SON TEKNOLOJİ HATLARLA DEĞİŞTİRİYORUZ”

 

Bu proje ile Çerkezköy’ün yıllardan beri var olan altyapı sorununu ortadan kaldıracaklarını dile getiren Başkan Akay, “Mevcut altyapı hatları ortalama 30-40 yıllık altyapılar. Mevcut, ömrünü tamamlamış ve artık ihtiyaca cevap veremez hale gelmiş altyapı, son teknoloji hatlarla değiştiriliyor” dedi. Hatların çaplarını 2-3 katına çıkardıklarını söyleyen Akay, “Asbest içme suyu hattı da daha sağlıklı ve dayanıklı olan son teknoloji duktil borularla yenileniyor” dedi. Cumhuriyet Meydanı’nda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Tam Otomatik Yeraltı Otoparkı, Çerkezköy Belediyesi tarafından da modern bir Kent Meydanı yapılacağını dile getiren Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından altyapısı tamamlanan Atatürk ve Öztrak Caddelerinde 20 bin 160 ton sıcak asfalt çalışması yapacaklarını ifade etti.

 

“ÜSTYAPI PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

 

1.etap çalışmalarının tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi tarafından üstyapı çalışmalarına başlanacağını dile getiren Başkan Akay, sonrasında da Atatürk ve Öztrak Caddelerinde engelli erişebilirliğinin sağlandığı, bisiklet yollarının, yaya kaldırımlarının, peyzaj düzenlemelerinin ve modern aydınlatma çalışmalarının olduğu üstyapı projesini hayata geçirecekleri ifade etti. Akay, “Tüm bu çalışmaların sonunda Çerkezköy’ün iki büyük caddesini son derece modern ve estetik bir görünüme kavuşturacağız” dedi.

 

Haber / Buse SERİN