Projenin yeni durağı Edirne oldu

Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Türkiye, Fransa ve Almanya'da yaşayan 15-25 yaş arası gençleri bir araya getirerek kültürel etkileşimlerine katkıda bulunmak ve Avrupa'da yaşayan Türk k

GÜNDEM 27.07.2021 13:37:00 0
Projenin yeni durağı Edirne oldu

Öğrenciler Balkan Kongre Merkezi’nde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile buluştu. Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, gençleri Trakya Üniversitesi’nde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

 

TARİHİMİZİ VE MEDENİYETİMİZİ EN İYİ ANLATAN ŞEHİRLERDEN BİRİ

 

Trakya Üniversitesi ve Edirne hakkında bilgiler paylaşan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne’nin 8300 yıllık tarihi ile medeniyetimizi en iyi anlatan şehirlerden biri olduğunu vurguladı. Tabakoğlu “Ecdadımız, asırlar boyunca bu topraklarda hoşgörü, adalet, başka din, dil ve milletlere karşı saygı ile yaşadı, kök saldı. Edirne’nin her noktasında medeniyetimizin bizlere bıraktığı eşsiz eserler sizleri bekliyor olacak. Edirne’yi gezdikçe, gördükçe, tanıdıkça medeniyetimizin gücüne, büyüklüğüne, ihtişamına bir kez daha tanıklık edeceksiniz. Karaağaç’a, Selimiye’ye, Eski Cami’ye, Sultan II. Bayezid Külliyesi’ne vardığınızda ecdadınızı daha yakından tanıyacak, asırlar boyunca süren medeniyet yürüyüşümüzü daha iyi anlayacaksınız. Onlar gibi büyük düşünecek, büyük hedefler peşinde koşacaksınız. 1829 ve 1878 Osmanlı-Rus Savaşı, Balkan Harbi ve ardından I. Dünya Savaşı ile Avrupa’dan ve hatta Anadolu’dan sökülmek, atılmak istenen bu millet, elhamdülillah yeniden ayağa kalktı ve büyük yürüyüşüne başladı. Ve inşallah sizler de ecdadınızı daha yakından tanıdıkça bu yürüyüşte ben de varım diyeceksiniz” dedi.

 

 

TARİHİ VE KÜLTÜREL MEKANLARI GEZDİLER

 

Buluşmanın ardından gençler, Selimiye Camisi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Sultan II. Bayezid Külliyesi, Trakya Üniversitesi Sağlık ve İmaret Müzeleri başta olmak üzere önemli tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

 

Haber / Hüdaverdi MALİT