Çınar: Tatilcileri sorunsuz ağırladık

Tekirdağ'ın Marmara Denizi kıyısında bulunan ve bayram tatilinde yoğun ilgi gören Kumbağ Mahallesi'nde 4 günde 250 ton çöp toplandı. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar â

GÜNDEM 26.07.2021 15:39:00 0
Çınar: Tatilcileri sorunsuz ağırladık

Kış aylarındaki nüfusu 2 bin 500 olan Kumbağ'a, tatil boyunca 300 bine yakın tatilci geldi. Bayram tatili ile birlikte tatilciler Kumbağ’dan ayrılınca, Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri sahil boyunca temizlik çalışması yaptı.

 

 

“EVSEL ATIKLARIN ÇOĞALDIĞI BİR SÜREÇ GEÇİRDİK”

 

Kumbağ Mahallesi'nin özellikle pandemi döneminde bunalan, sıkılan ve evlerinde kalmak zorunda olan birçok kişinin, kısıtlamaların bitmesi ve bayram tatili nedeniyle tercih belirten Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, “Kumbağ, hem günlük turizm hem de konaklamalar için çok uygun bir bölge. İstanbul ve çevre illere yakınlığı nedeni ile burada nüfus yoğunluğu beklenenin çok üzerinde oldu. Tabii bu yoğunluk nedeni ile de evsel atıkların çoğaldığı bir süreç geçirdik” dedi.

 

250 TON ÇÖP TOPLANDI

 

4 günde 250 ton çöp topladıklarını belirten Çınar, “Kumbağ'da gündüz 3 araç gece de 3 araç olmak üzere bu yoğun atıkları vatandaşlarımız etkilenmeden bertaraf ettik. Çok şükür herhangi bir olumsuzluk yaşamadan atlattık. Biz belediye olarak tatil öncesi zaten 'Temiz bir Süleymanpaşa' sloganı ile birçok kamu spotu da hazırladık. Bölgemizdeki ve buraya gelecek vatandaşlarımızı farklı mecralarda bilgilendirdik” dedi. Tatil sezonunun başlaması ile bölgedeki yazlıkçılar veya tatile günübirlik gelen vatandaşların özellikle evsel atıklarını kumsala ve sağa sola gelişi güzel bırakmalarının kendilerini üzdüğünü söyleyen Çınar, “Kumbağ Mahallemiz normalde 2 bin 500 nüfusa sahip ancak topladığımız çöp oranına bakarsak bu sayı 250-300 bine kadar çıktığını tespit ettik. İlçemizde tatilcileri sorunsuz ağırladık” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA