Karacakılavuz 2. Keşkek Şenliği ilgi gördü

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından ilki 20192da düzenlenen ve koronavirüs salgını sebebiyle geçtiğimiz yıl ertelenen Karacakılavuz Keşkek Şenliği'nin bu yıl 2'ncisi düzenlendi. Keşkek Şen

GÜNDEM 25.07.2021 13:16:00 0
Karacakılavuz 2. Keşkek Şenliği ilgi gördü

Karacakılavuz Mahallesi şenlik alanında düzenlenen etkinlik, çocuk oyun grupları ve yöresel ürünlerin satışa sunulduğu stantların ziyarete açılmasıyla başladı. Şenliğin açılış törenine; Tekirdağ Vali Yardımcısı Murat Eren, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Tekirdağ Kurucu İl Başkanı ve Tekirdağ eski Milletvekili Ahmet Kambur, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, bürokrasi ve sivil toplum temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KEŞKEK İKRAM EDİLDİ

 

Alanda temsili olarak keşkekte kullanılan ana madde olan buğday dibekte dövüldü ve sonrasında vatandaşlara keşkek ikram edildi.

 

 

 

“BU YIL 2’NCİSİNİ ORGANİZE ETTİK”

 

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunması ile başlayan Karacakılavuz Keşkek Şenliği’nin açılışında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel: “Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız ve geleneksel hale getirmek istediğimiz şenliğimiz, koronavirüs salgını sebebiyle yapılamamıştı. Devletimizin aldığı önlemler ve aşılama sayesinde normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte vatandaşlarımızla bir araya gelmek adına Karacakılavuz Keşkek Şenliğimizin ikincisini organize ettik. Keşkek ve dokumasıyla Karacakılavuz artık dünyaya adını duyurma noktasına gelmiştir. Bu nedenle bu şenliği ileriki yıllarda daha da büyük boyutlarda gerçekleştireceğiz” dedi. Tekirdağ Vali Yardımcısı Murat Eren de şenliğin yöre halkına ve Tekirdağ'a hayırlı olması dileklerini paylaştı. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül ise Karacakılavuzlularla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

KONSERLER GECEYE RENK KATTI

 

2. Karacakılavuz Keşkek Şenliği, açılış töreninin ardından Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Keman Eğitmeni ve ses sanatçısı Emine Özata konseri ile devam etti. Özata'nın ardından altın ödüllü yoğurt yeme yarışması düzenlenirken, 20 kişinin yarıştığı yarışmada 2 kilogram yoğurdu birkaç dakika içinde bitiren ilk üç kişiye altın hediye edildi. Karacakılavuz Keşkek Şenliği'nin ilk gecesinde son olarak sahneye ritim sanatçısı Gencer Savaş ve Bandosu oldu. Orkestra, arabesk ve Trakya havalarından oluşan eğlenceli performanslarıyla geceye renk kattı.

 

 

Haber / Hüdaverdi MALİT