Süleymanpaşa Belediyesi'nden anlamlı paylaşım

Süleymanpaşa Belediyesi bayram öncesi paylaştığı sosyal içerikli videoyla Türkiye'nin gündemine oturdu. 

GÜNDEM 23.07.2021 17:02:00 0
Süleymanpaşa Belediyesi

Sosyal medyada ‘Babanın Oğlu Kemal’ olarak ünlenen Kemal Dülger’in rol aldığı videoda, çöpün geri dönüşüm kutusuna atılmasıyla başlayan olaylar zinciri anlatılıyor. Zabıta ile vatandaş arasındaki diyalog ve bitmek bilmeyen köşe bucak kovalamaca, Trakya şivesiyle ve akılcı repliklerle arka arkaya sıralanınca, ortaya adeta izlemeye değer kısa metraj bir film çıktı. 

 

KOVALAMACA DENİZDE SON BULUYOR

 

Karpuz çekirdekleri ve kabuklarını geri dönüşüm kumbarasına atmak isteyen bir vatandaş ile zabıta rolündeki Kemal Dülger arasında geçen diyalogların yer aldığı videonun ilk bölümünde ‘Çöp çöpe, geri dönüşüm geri dönüşüme’ mesajı verilirken, videonun ikinci bölümünde ise yere izmarit atan bir vatandaş ile zabıta arasındaki diyalog ve kovalamaca yer alıyor. Zabıta amirinin ‘Temiz çevrenin eli izmaritli bir katilini tespit ettim. Şişman, bıyıklı tonajlı bir kızan. Aşağıda doğru yapıştırdı geliyor size doğru.  Dayatın onu. Baktınız dayatamıyorsunuz, haykırlayın denize doğru. Cüneyt Arkın ile Tarık Akan arası bir kızan. Biçerdöver gibi aşağıya doğru geliyor’ anonsunun ardından, aynı kişinin yere su şişesini atmasıyla birlikte kovalamaca yeniden başlıyor. Kovalamaca esnasında çalan klarnet eşliğinde bir süre oyun oynayan ikilinin kovalamacası Süleymanpaşa sahilinde denizde son buluyor.

 

‘SÜLEYMANPAŞA EVİMİZ, BİRLİKTE TEMİZ TUTALIM’

 

Karpuz kabuklarının çöpe atılmasıyla başlayan videoda çeşitli sosyal mesajlara yer veriliyor. Video, kovalamacanın ardından yere izmarit ve pet şişe atan kişiyi denizin içinde yakalayan zabıta amirinin, “Soktun bizi karpuz kabuğu suya düşmeden denize. Te böle titriyoruz. Sabahtan beri yarış atı gibi peşinden koşuyorum, bir izmarit, bir pet şişe yüzünden. Bu dünya, bu çevre bize çocuklarımızdan yarınlarımızdan bize emanet. Al bu da senin emanetin” diyerek vatandaşa ceza kağıdını vermesiyle sona eriyor. Videonun sonunda ‘Süleymanpaşa evimiz, birlikte temiz tutalım’ mesajı da yer alıyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ