TBMM Başkanı Şentop, Tekirdağlılarla bayramlaştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, memleketi Tekirdağ'da bayramın 2'nci günü düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

GÜNDEM 23.07.2021 14:52:00 0
TBMM Başkanı Şentop, Tekirdağlılarla bayramlaştı

Atatürk Tuna Boyu Seyir Parkı’nda düzenlenen bayramlaşma programında konuşan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, vatandaşların bayramını kutladı. Bayramlaşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şentop, salgın azalınca tehdit geçmiş gibi bir gevşeme ve rehavet içerisine düşüldüğünü belirterek, “Gerçek öyle değil. Her gün Sağlık Bakanımız açıklıyor verileri, artış var maalesef verilerde. Kurban Bayramı'nın da inşallah artışa sebep olmamasını temenni ediyoruz. Bu konuya hepimizin dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

 

“AŞI KONUSUNDA ADALETSİZLİK VAR”

 

Şentop, aşı konusunda bir adaletsizlik olduğunu ifade ederek, “Bazı ülkelerde kullanacağından çok aşılar var. İhtiyacı olan ülkelere bunlar gönderilmiyor ya da çok kısıtlı gönderiliyor. Veya bazı Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi maalesef kendilerinin faydasız gördüğü veya yan etkileri olduğunu tespit ettikleri bazı aşıları ya da kullanım tarihi az kalmış aşıları ihtiyacı olan ülkelere göndermek suretiyle bu konuda da yine adaletsiz insafsız davrandıklarını görüyoruz” diye konuştu.

 

“SÜKUNETİN ASAYİŞİN TEMİNATI HALİNE GELİYOR”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdikleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretini de anımsatan Şentop, “Hem Kurban Bayramı'nın birinci günü hem de Kıbrıs'ın Barış ve Özgürlük Bayramı günüydü. İki bayramı Kıbrıs'ta kutlamış olduk. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türkü'nün tarihine baktığımızda orada da dünyada çok büyük bir adaletsizliği, hukuksuzluğu hep beraber müşahede etmiş oluyoruz. Aslında Kıbrıs'ta yaşananlar başlı başına dünyadaki bilhassa batı ülkelerinin Avrupa ülkelerinin ikiyüzlülüğünün çifte standardını göstermesi bakımından çok güzel bir örnek. Sadece Kıbrıs'ın tarihine baksak. 15 Kasım 1984'te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bağımsızlığını ilan etti bir devlet olarak. O tarihten beri de ortada bir devlet var. 1974'ten beri de Kıbrıs'ta Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gerçekleştirmiş olduğu Barış Harekatı'ndan sonra bir huzur var, Kıbrıs'ta, kan akmıyor zulüm yapılmıyor. Bizim askerimizin var olduğu her yer aslında huzurun barışın, sükunetin asayişin teminatı haline geliyor” dedi.  Bayramlaşma Programına TBMM Başkanı Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül,  İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Adalet Komisyonu Başkanı Naci Ergin, il protokolü, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

POLİSLERLE BAYRAMLAŞTI

 

Atatürk Tuna Boyu Seyir Parkı’nda düzenlenen bayramlaşma programının ardından TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Vali Aziz Yıldırım; Tekirdağ Polisevi’nde Emniyet Müdürleri ve İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli personelle bayramlaştı. Bayramlaşmaya TBMM Başkanı Şentop, Vali Yıldırım, Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Başsavcı Soner Gül, Adalet Komisyonu Başkanı Naci Ergin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, il protokolü, Emniyet Müdürleri ve İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli personeller katıldı. 

 

 

ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Vali Yıldırım ile birlikte İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli personelle ve İl Jandarma Komutanlığı’nda askerlik görevini ifa etmekte olan erlerle de bayramlaştı. TBMM Başkanı Şentop ardından, İl Jandarma Komutanlığı Şeref Defteri’ni imzaladı.

 

TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE ZİYARET ETTİ

 

Mustafa Şentop ve Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa’da yaşanan bir asayiş olayına müdahale etmek üzere gittiği olay yerinde uğradığı saldırı sonucu yaralanan Çarşı ve Mahalle Bekçisi Fırat Doğan’ın tedavi gördüğü Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ni ziyaret ederek sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldılar. TBMM Başkanı Şentop ve Vali Yıldırım’a, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül ve il protokolü eşlik etti.

 

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

 

Süleymanpaşa’da yaşanan bir asayiş olayına müdahale etmek üzere gittiği olay yerinde uğradığı saldırı sonucu Şehit olan Çarşı ve Mahalle Bekçisi Gökçen Koşal’ın ailesini ziyaret ederek taziyelerde bulunan TBMM Başkanı Şentop, şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diledi.

 

 

ÇINARLARLA BULUŞTU

 

Şentop, Tekirdağ programı kapsamında Vali Aziz Yıldırım ile birlikte Zübeyde Hanım Huzurevi’ni de ziyaret etti. Huzurevi sakinlerinin bayramını kutlayarak yakından ilgilenen Meclis Başkanı Şentop ve Vali Yıldırım, onlara karanfil hediye etti. Ziyarette Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül ve il protokolü de hazır bulundu.

 

 

SÜNNET DÜĞÜNÜNE KATILDI

 

Şentop ve Yıldırım, Şehit Turgut Kurtçu’nun oğlu Ahmet Doruk’un Süleymanpaşa ilçemizde düzenlenen Sünnet Düğünü’ne katılarak aileyi tebrik etti. TBMM Başkanı Şentop ve Vali Yıldırım’a, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel eşlik etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU