Mürsel Türkkan yeniden başkan

Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) Çerkezköy Şubesi'nin 15. Olağan Genel Kurulu önceki gün Teksif Genel Başkanı Nazmi Irgat'ın katılımıyla Pasha

GÜNDEM 16.07.2021 18:16:00 0
Mürsel Türkkan yeniden başkan

Genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan başkanlığına Ersin Çelik seçilirken, divan kurulu üyeliklerine Nuri Boz, Nihat Şeker, Mehmet Kafa ve Yavuz Canbaz seçildi.

 

“EMEKÇİLERE YANSIMASI AĞIR OLDU”

 

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, koronavirüs salgınıyla birlikte ülkemizin yaşadığı bu zor dönemin, ekonomiyle ve dolayısıyla da emekçilere yansımasının bir hayli ağır olduğunu belirtti. Özellikle son iki yıldır bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin olduğunu dile getiren Türkkan, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenleri rahmetle andı.

 

“ÜCRET ZAMLARI BUHAR OLUP GİTTİ”

 

Geçtiğimiz dört yıllık dönem içinde ülkemizde, yükselen enflasyon rakamları karşısında, azalan alım gücü neticesince emekçilerin aldığı ücret zamlarının bir anda buhar olup gittiğini söyleyen Türkkan, “Bunun en somut örneğini, konfederasyonumuz Türk-İş'in otuz yılı aşkın bir süredir yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırması gözler önüne seriyor. Ancak şükürler olsun ki, böyle zor bir dönemde dahi TEKSİF Sendikası, üyelerinin hak kaybına mahal vermeyerek, toplu iş sözleşmelerini, başta Genel Başkanımızın dik duruşu sayesinde başarıyla imzalamaya devam ediyor” dedi.

 

 

“KIDEM TAZMİNATINA DOKUNULMASINI KABUL ETMİYORUZ”

 

Kıdem Tazminatıyla ilgili de konuşan Şube Başkanı Mürsel Türkkan, “Kıdem tazminatı sistemine dokunulmasını kabul etmiyoruz. Geçtiğimiz dört yıllık dönem içinde, çalışma hayatındaki mevzuatlarda, emekçilerin aleyhine olacak bir takım değişiklikler yapılmaya çalışıldı. Ancak Türk-İş'imizin başlattığı, sendikamızın ve sizlerin de büyük destek olduğu, sosyal medya üzerinden yürütülen kampanyalarla, hükümete geri adım attırmayı başarabildik. Bu nedenle başta Türk-İş olmak üzere, Genel Başkanımıza ve bütün üyelerimize teşekkür ederiz” diye konuştu. Çalışma hayatının emekçiler açısından en büyük tehlikesi olan, kıdem tazminatının fona devredilerek yok edilmesi tehdidi, şimdilik bertaraf edilmiş gibi gözükse de, yine bir gün önlerine getirileceğinden endişeli olduklarını dile getiren Türkkan, “Kıdem tazminatı sistemine dokunulmasını, kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz” dedi.

 

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ EN BÜYÜK KUVVETİMİZDİR”

 

Teksif Sendikası'nın üyeleri olarak, büyük bir ailenin fertleri olduklarını söyleyen Mürsel Türkkan, “Birlik ve beraberliğimiz en büyük kuvvetimizdir. Bu birlik ve beraberlik ışığında, başta Türkiye'mizin çıkarları adına adalet ve demokrasinin daima yanında olacağız. Her türlü adaletsizliğin ve zalimliğin karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Genel kurulumuzda, Çerkezköy şubemizin faaliyetlerini daha da güçlendirecek, Çerkezköy şubemizin faaliyetlerini daha da güçlendirecek, fikir ve kararlar alınacağını ümit ediyorum” dedi. Türkkan, 15. Olağan Genel Kurulun hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

“VİCDANİ SORUMLULUKLARIMIZ VAR”

 

Teksif Genel Başkanı Nazmi Irgat da koronavirüsün bir buçuk yıldır tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına aldığını belirterek, “Hiç beklemediğimiz bir anda gelen bu salgın nedeniyle hem işte hem de sosyal hayatımızda sıkıntılar yaşadık. Bu dönemde bu pandemi denen lanet hastalık dünyayı ve ülkemizi sardı. Dolayısıyla yakınlarımızı, sevdiklerimizi kaybettik” dedi. Bir boş vermişliğin olmaması, koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini belirten Nazmi Irgat, aşıyla ilgili de konuşarak “Vicdani sorumluluklarımız var. Birlikte çalışıyoruz, birlikte yaşıyoruz yani günümüzün çoğunu işyerlerinde geçiriyoruz. O bakımdan kendimizi düşünmüyorsak, çocuklarımızı düşünmeliyiz, çevremizdeki insanları düşünmeliyiz dahası dostlarımızı, arkadaşlarımızı düşünmeliyiz. O bakımdan hassasiyetle bu korunma önlemlerini almak durumundayız” dedi.

 

TÜRKKAN GÜVEN TAZELEDİ

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. Seçimlere tek aday olarak katılan mevcut başkan Mürsel Türkkan güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilirken, Türk başkanlığındaki yönetimde Hasan Dinçer, Akif Güneş, Hüseyin İnanç ve Hüseyin Çelik yer aldı. Denetim Kurulu sil üyeliğine Metin Ayan, Mehmet Avcu ve Ahmet Kurt seçilirken, Disiplin Kurulu asil üyeliğine de Halil Yayar, Birtan Alkan, Kazım Kaya, Remzi Ocaklı ve Aydın Gürsoylu seçildi. Genel Merkez Genel Kurul Delegeliğine de Mürsel Türkkan, Akif Güneş, Hasan Dinçer, Metin Ayan, Mehmet Avcu, Ahmet Kurt, Hüseyin Çelik, Halil Yayar, Ünal Güneş, Tolga Tezer, Sinan Güneş ile Hasan Sezgin seçildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU