NKÜ'de 15 Temmuz konferansı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Küresel Güç Merkezinin Hedefindeki Türkiyeâ

GÜNDEM 16.07.2021 18:06:00 0
NKÜ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin’in konuşmasının ardından NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Küresel Güç Merkezinin Hedefindeki Türkiye” adlı bir konferans verdi.

 

BÜYÜK ÖLÇÜDE DIŞARIYLA İLGİLİ

 

15 Temmuz’un büyük ölçüde dışarıyla ilgili olduğunu söyleyen Vatandaş, “Dışarıdan nasılda destek aldığını insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi gibi kavramları bayraklaştıran ülkelerin 15 Temmuz’a ya fiilen ya da sessiz kalarak verdikleri desteklerden anlıyoruz. Dolayısıyla 15 Temmuz’da gerçekleşen olay, diğer darbeler gibi 5-10 yıllık bir birikimin özel oluşumu, bir anda patlak verip ülkenin geleceğini 5- 10 yıl daha meşgul eden bir olay değil, çok daha derin kökleri olan bir sürecin parçasıdır” dedi. Vatandaş, “Bize düşman olan bazı Batılıların projelerinin 3 başlığı olduğunu düşünüyorum. 1 İslam’ı değiştirme, dönüştürme, 2 Müslümanları itibarsızlaştırma, 3 Türkiye’yi etkisizleştirme. Bu amaçla içimizden devşirdikleri kişilerle öyle yapılar kurdular ki Müslümanlar bile bunların yaptıklarına hayret ediyor. Bunlar jetlerle, tanklarla, sözde kendi dindaşının, sözde kendi Milletinin çocuklarının üzerine yürüyen fetö’yü kurdular ve bin yıldır devam eden İslam’la Müslümanların arasını ayırma operasyonunun somut yaşayan bedenleri olarak da karşımıza çıkardılar” ifadelerini kullandı.

 

 

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

 

NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Amerikan siyasetinin çok önemli isimleri Beyaz Saray’a Pentagon’a danışmanlık yapan bazı şahsiyetler; ‘dünyada Müslümanlar ve Türkiye bu coğrafyada var oldukça biz tarihin sonunu getiremeyiz. Yani dünya egemenliğinde hayal ettiğimiz egemenliği kuramayız. Öyleyse İslam’ı değiştirip dönüştürecek, -FETÖ bunu yapmaya çalıştı- Müslümanları itibarsızlaştıracak, Türkiye’yi etkisizleştirecek yapılar oluşturmaya devam etmeliyiz’ dediler ve bu amaçla da çalıştılar.”  Konferansın ardından Vali Yıldırım ve Rektör Şahin tarafından Dekan Vatandaş’a Teşekkür Belgesi taktim etti.

 

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

 

Konferansın ardından Rektörlük Fuaye Alanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu Fotoğraf Sergisinin açılışı yapıldı.

 

Haber / Buse SERİN