Musulça Köyü Cem Evi törenle açıldı

Edirne Valiliği'nin desteği ve vatandaşların katkıları ile yapılan ve toplam 884 metrekarelik bir alan üzerinde, 231 metrekarelik kapalı alana sahip olan Havsa ilçesine bağlı Musulça Köyü Cem Evi düze

GÜNDEM 15.07.2021 12:03:00 0
Musulça Köyü Cem Evi törenle açıldı

Açılışa, Edirne Valisi Ekrem Canalp, eşi Dr. Ayten Canalp, İçişleri Bakanlığı Danışmanı Dr. Ali Arif Özzeybek, Havsa Kaymakamı Reşit Özer Özdemir, Alevi Dedeleri,  STK temsilcileri ile siyasi parti il başkanları ile vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde ilk olarak Alevi dedelerinin sazları ve deyişler eşliğinde semah gösterisi yapılarak ilahiler okundu.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Musulça Köyü Muhtarı Deniz Bosdan, “Sayın valimizi ziyarete gittiğimizde bir isteğimiz var mı diye sormuştu, aradan geçen kısa süre içerisinde bu eksiğimizi giderdik ve bugün açılış yapıyoruz. Kendisine köy halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

“ÇOK DAHA ÖNEMLİSİ GÖNÜL İNŞA EDEBİLMEKTİR”

 

İçişleri Bakanlığı Danışmanı Dr. Ali Arif Özzeybek de yaptığı konuşmada, “Edirne’de devlet-vatandaş iş birliği ile bir Cem Evi’nin yapıldığını görüyorum, bu belki de bir ilk. Ben sayın valimize bu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Törende Edirne Valisi Ekrem Canalp da konuşma yaptı. Vali Canalp, “Bundan iki yıl önce Edirne’de eşimle birlikte Cem Evi’ni ziyaret ettiğimde bir eksiğiniz isteğiniz var mı diye sormuştum, bir Cem Evi ihtiyacı olduğu söylenmişti. Biz de Musulça halkı ile el ele, gönül gönüle verdik iki yıl içerisinde bu yapıyı inşa ettik. Biz Musulça Köyü’nde bir Cem Evi inşa ettik ama bence Cem Evi’nden çok daha önemlisi gönül inşa edebilmektir ve daha anlamlıdır” dedi.

 

 

GÜNÜN ANISINA FİDANLAR DİKİLDİ

 

Hacı Bayramı Veli’yi yetiştirenin de, Hacı Bektaşi Veli’yi yetiştirenin de aynı kişi olduğunu, hepsinin Anadolu erenleri olduğunu kaydeden Canalp, “Asıl ve önemli olan farklılıklar içerisinde bir olabilmek ve bütün olabilmektir, Cem olabilmektir. Cem olabilmek de zaten bütün olabilmektir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük projesi nedir diye sorarsanız millet inşa projesidir. Millet farklılıklar içerisinde bir ve bütün olarak o insanları bir araya getirebilmektir.  Allah’a şükürler olsun biz biriz ve bütünüz. Canlarla canan olduğum için kendimi çok mutlu ve bahtiyar hissediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Cem Evi gezildi ve kurban kesilerek dualar edildi.  Cem Evi bahçesine günün anısına fidanlar dikilirken okul bahçesinde katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

 

 

Haber / Yener AKBABA