Yaztepe yeniden başkan

S.S Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2018-2019-2020 yılları birleştirilmiş olağan genel kurulu dün saat 11.00'da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Seçim

GÜNDEM 14.07.2021 14:22:00 0
Yaztepe yeniden başkan

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kooperatif başkanı Muzaffer Yaztepe, açılış konuşması yaparak genel kurula katılan herkese teşekkür etti. Genel kurul, divan heyetinin oluşturulmasıyla devam etti. Divan Başkanlığına İlhan Dalkıran seçilirken, divan kurulu üyeliğine Osman Tunca, Sami As ve Feridun Ergin seçildi. 2018-2020 yıllarına ait yönetim kurulu yıllık çalışma raporları ve denetim kurulu raporlarının oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından 2018-2020 yıllarına ait bilanço ve gelir gider tabloları da okunarak oy birliğiyle kabul edildi. Yönetim kurulu ve denetim kurulunun ayrı ayrı ibra edilmesinin ardından teşekkür konuşması yapan Muzaffer Yaztepe, yönetim ve denetim kurulunu ibra eden kooperatif ortaklarına teşekkür etti.

 

“BU GURUR HEPİMİZİN”

 

Ülkemizin içinden geçtiği zor süreçten en çok esnaf ve sanatkarların etkilendiğini söyleyen Yaztepe, bu sıkıntılara rağmen esnaf ve sanatkarların kredi borcunu ödemekte gösterdiği gayretin her türlü övgünün üzerinde olduğunu ifade etti. Kooperatif olarak 200 bin TL üst limitli kredi kullandırdıklarını 29. Bölge Birliği’ne bağlı 27 kooperatif arasında 5’inci sırada olduklarını söyleyen Yaztepe, “Bu gurur hepimizin” diyerek ortaklara teşekkür etti. Yaztepe’nin konuşmasının ardından gecikme faiz oranının yüzde 20’ye düşürülerek uygulanması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

GECİKMEYE DÜŞEN BORÇLAR YAPILANDIRILDI

 

Takipteki alacakların yeniden yapılandırılması kapsamında yapılandırılan alacaklar genel kurulun bilgi ve onayına sunulurken, borçların 24 aya kadar vade yapıldığı, gecikmeye düşen borçların da yapılandırıldığı kaydedildi. İlgili gündem maddesinin oy birliğiyle kabul edilmesinin kooperatif kefaletiyle kullandırılan kredilerden yasal takibe intikal eden kişilerin menkul ve gayrimenkullerini gerektiğinde 500 bin TL’ye kadar icra satışından kooperatif adına satın alınarak borçlunun 6 aylık sürede borcunu ödemesi durumunda alınan malın sahibine iade edilmesi ve satılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı.

 

 

2024 YILINDA YAPILACAK

 

Kooperatif ana sözleşmesinin 66’ıncı maddesinde yapılan değişikliğin oy birliğiyle kabul edildiği genel kurulda, 2021-2022,2023 yılları olağan genel kurullarının birleştirilerek 2024 yılında yapılmasına ilişkin gündem maddesi de oy birliğiyle karara bağlandı. Genel kurulun bir sonraki gündem maddesinde de 2021-2023 yılları tahmini bütçeleri görüşüldü. 2021 yılı gelir-giderin 1 milyon 650 bin TL , 2022 yılında 1 milyon 800 bin TL, 2023 yılında ise 2 milyon TL olması oy birliği ile karara bağlanırken, 3 yıllık dönemde yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerine ödenecek aylık ücret veya huzur hakları ile yolluklar da karara bağlandı.

 

YAZTEPE GÜVEN TAZELEDİ

 

Genel kurulda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçimler yapıldı. Seçimlere tek liste ile katılan mevcut başkan Muzaffer Yaztepe, yeniden başkanlığa seçilirken, Yaztepe başkanlığındaki yönetimde Sami Canbaz, Şaban Kırım, Hüseyin Bahar ve Cüneyt Büyükikiz yer aldı. Denetim Kuruluna da Salim Albay, Turgut Yeşil seçilirken, Bölge Birliği Asil Delegeliğine de Muzaffer Yaztepe, Sami Canbaz ve Şaban Kırım seçildi.

 

“SİZLER İÇİN VARIZ”

 

Seçimlerin ardından teşekkür konuşması yapan Yaztepe, “Sizlere hizmet etmekten son derece onur ve gurur duyuyoruz. Seçildiğimiz günden bugüne kadar 27 yıldır üyelerimize kesintisiz hizmet verdik. Şaibesiz, tarafsız sizlere layık olabilmek için gayret sarf ettik. Sizler de bu gayretimizi görerek desteğinizi hiç esirgemediniz. Yönetim Kurulu olarak bizlere güven duyup görev vermenizden dolayı daha da güçlendik. Sizler için varız” dedi.  Genel kurula Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, kooperatif başkanları ve üyeler katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU