Tekstil eşyaları geri dönüşüme kazandırılacak

Lüleburgaz Belediyesi tarafından kullanılamayacak durumdaki giysi, ayakkabı, çanta gibi tekstil artıklarını geri dönüşüme kazandırılacak. Belediye yetkilileri "Vatandaşlar, kent genelindeki 50 ayrı nok

GÜNDEM 14.07.2021 11:28:00 0
Tekstil eşyaları geri dönüşüme kazandırılacak

Vatandaşların metal, plastik, kağıt, karton, pil gibi atıklarını toplayan Lüleburgaz Belediyesi, kullanılamayacak durumdaki giysi, ayakkabı, çanta gibi tekstil artıklarını geri dönüşüme kazandıracak.

 

50 AYRI NOKTAYA KUMBARA YERLEŞTİRİLECEK

 

Lüleburgaz Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Lüleburgaz Belediyesi, ilk uygulamasının Kurban Bayramı sonrasında başlaması planlanan kullanılmış giysi kumbaralarını kentin 50 ayrı noktasına yerleştirecek. Hemen hemen her mahallede bulunacak olan giysi kumbaralarına vatandaşlar kullanılamayacak durumdaki giysi, ayakkabı ve çantalarını atabilecek. Ekipler tarafından toplanacak kullanılmış tekstil atıkları, daha sonraki aşamada geri dönüşüme kazandırılacak. Böylece doğaya verilen zararda önemli bir adım daha atılmış olunacak” denildi.

 

BU ÜRÜNLER ATILAMAYACAK

 

Açıklamada “Öte yandan kullanılmış giysi kumbaralarına elektronik eşya, ıslak giysi, evsel atık, kitap gibi maddeler atılamayacak. Vatandaşlar bununla birlikte kağıt, karton, metal, pil, atık yağı gibi evlerinde ayrıştırdıkları atıkları 4445539 numaralı Lüleburgaz Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayarak aldırabiliyor” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Buse SERİN