Atıklar geri dönüşüme kazandırılacak

Lüleburgaz Belediyesi kullanılamayacak durumdaki giysi, ayakkabı, çanta gibi tekstil artıklarını geri dönüşüme kazandıracak. Vatandaşlar, kent genelindeki 50 ayrı noktaya kurulacak kullanılmış giysi kumba

GÜNDEM 13.07.2021 17:41:00 0
Atıklar geri dönüşüme kazandırılacak

Belediye hizmet binalarında sıfır atığa geçen, 4445539 numaralı Çağrı Merkezi üzerinden vatandaşların metal, plastik, kağıt, karton, pil gibi atıklarını toplayan Lüleburgaz Belediyesi, sıfır atık konusunda bir adım daha attı. Belediye, kullanılamayacak durumdaki giysi, ayakkabı, çanta gibi tekstil artıklarını geri dönüşüme kazandıracak.

 

EVSEL ATIKLAR VE ELEKTRONİK EŞYALAR ATILMAYACAK

 

Belediye yetkilileri, “Hemen hemen her mahallede bulunacak olan giysi kumbaralarına vatandaşlar kullanılamayacak durumdaki giysi, ayakkabı ve çantalarını atabilecek. Ekipler tarafından toplanacak kullanılmış tekstil atıkları, daha sonraki aşamada geri dönüşüme kazandırılacak. Böylece doğaya verilen zararda önemli bir adım daha atılmış olunacak. Öte yandan kullanılmış giysi kumbaralarına elektronik eşya, ıslak giysi, evsel atık, kitap gibi maddeler atılamayacak. Vatandaşlar bununla birlikte kağıt, karton, metal, pil, atık yağı gibi evlerinde ayrıştırdıkları atıkları 4445539 numaralı Lüleburgaz Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayarak aldırabiliyor” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA