Avrupalı öğrenciler sokak hayvanları için Çorlu'da buluştu

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus Gençlik Değişimi Projesi'yle İspanya, Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan'dan gelen 7 öğrencinin de aralarında bulunduğu  35 genç, Çorlu'da buluştu

GÜNDEM 13.07.2021 17:38:00 0
Avrupalı öğrenciler sokak hayvanları için Çorlu


Erasmus Gençlik Değişimi Projesi kapsamında 4 ülkeden Tekirdağ'a gelen 35 genç, kuşlara yuva, sokak hayvanlarına da kulübe yaptı.

 

FİKİRLERİ DEĞİŞTİ

 

Projeye katılan gençlerden İrem Yazar, etkinliğin çok önemli olduğunu, misafirleriyle güzel projeler hazırladıklarını ifade etti. İrem Yazar, “ Proje kapsamında ülkelerimizde var olan hayvan haklarıyla ilgili sunumlar yapıldı ve sokak hayvanlarının durumu tartışıldı. Sokak hayvanları için suntalardan 35 kulübe, kuşlar için ağaca asılacak şekilde 35 kuş kafesi yapıldı. Bunlar hem barınaklara bağışlandı hem de katılımcılarımız eşliğinde sokaklara asılarak ev sahipleriyle buluşturuldu. Konuk gençlerin Türkiye’deki sokak hayvanları bakımı konusunda fikirleri değişti. Aslında yabancı ülkelerden gelen misafirlerimiz sokak hayvanlarımıza çok iyi bakılmadığını düşünüyorlardı. Çorlu Belediyesi barınağına ziyaretimiz sonrasında onları ne kadar sahiplendiğimizi ve ne kadar koruduğumuzu, yaşamlarının ne kadar güzel olduğunu gördüler. Bu onları da bizim gibi çok mutlu etti. Bu esnada hayvan hakları kanunun çıkması haberini de duyunca onlar da biz de çok sevindik. Yabancı ülkelerden gelen arkadaşlarımız da kendi ülkelerinde hayvanlara nasıl davranıldığını, nasıl ilgilenildiğini anlattılar" diye konuştu.

 

"YASA BİZİ MUTLU ETTİ"

 

Projeye katılan Onur Şahin de hayvan hakları yasasının önemini belirterek, "Biz bu projeyi yaptığımız anda hayvanlarla ilgili kanun kabul edildi. Bu bizi ve katılımcıları çok memnun etti. Çünkü hassastık bu konuda. Bütün katılımcılar da bununla ilgili fikirlerini sundular, nasıl çözümler bulunur diye. Özellikle pandemi döneminde hayvanlarla ilgili çok sorunlar yaşandı. Sokakta bırakıldı. İnsanlar, sırf yalnızlıklarını geçirmek için hayvan sahiplendiler ama sonra da hepsini geri bıraktılar. Böyle bir hassas hal yaşandı bizim için de. Ama kanun çok iyi oldu. Hayvanlara yapılan şiddetlerle ilgili haberler çıkmıştı. Umarım hayvanlar için çok iyi olacak, daha iyi yaşayacaklar" diye konuştu.

 

Haber/Buse SERİN