Yaz Kur'an Kurslarına yoğun ilgi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın programı kapsamında Çerkezköy'de de yaz Kur'an kursları geçtiğimiz hafta başladı. Çerkezköy'de şu ana kadar bin 814 öğrencinin baÅ?

GÜNDEM 12.07.2021 17:25:00 0
Yaz Kur

Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in hayatı gibi derslerin işleneceği Yaz Kur'an Kursları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaygın din eğitimi programları kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de başladı.

 

4-22 YAŞ ARASI ÇOCUK VE GENÇLER KAYIT YAPTIRABİLİYOR

 

4-9 yaş grubundaki öğrencilerin velilerinin, bölgesindeki en yakın Kur'an kursuna bizzat giderek veya web sitesi üzerinden başvurabileceğini kaydeden yetkililer, “Bu gruptaki öğrencilere sadece yüz yüze Kur'an ve dini bilgiler eğitimi verilecek. 10-15 yaş arasındaki öğrenci velilerinin, yine bizzat ya da web sitesi üzerinden başvurularını yapabilecek ancak eğitimler tercihe göre yüz yüze veya çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. 16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruları ise web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek ve eğitimler sadece çevrim içi olarak yapılacak. Kur'an kurslarına, 7 yaş ve üzeri engelliler için de başvuru yapılabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, Yaz Kur'an Kursu’na gelen öğrencilere Kur'an Elif Ba'sı ve dini bilgileri içeren Yaz Kur'an Kursu Kitaplarını ücretsiz olarak veriyor. Öğrenci sayısına göre basımı gerçekleştirilen kitapları alabilmek için kayıt olmak gerekiyor. Diğer yandan Diyanet İşleri Başkanlığı, kitapları dijital ortamda da yayınlayarak uzaktan eğitim programlarına katılacak vatandaşlara kolaylık sağlıyor” dedi.

 

 

20 AĞUSTOS’TA SONA ERECEK

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt genelinde 5 Temmuz Pazartesi başlayan Kur'an kurslarının 20 Ağustos Cuma günü sona ereceğini de belirten yetkililer, “Çerkezköy’de 28 camide 46 öğretici var. 14 yaz Kur’an kursunda da 36 öğretici görev yapıyor. Onun dışında Halk Eğitimi Merkezi ile iş birliği yaptık. Oradan da kurs öğreticilerimiz var. Talepler çok yoğun olduğu için öğretici yetiştirmekte zorlanabiliyoruz” dedi. Kurs zamanları ile ilgili de bilgi veren yetkililer, “Kurslar hafta içi 5 gün veriliyor. Cumartesi – Pazar günleri tatil. Hafta içi saat 10.00’da başlıyor. Dersler 45 dakika sürüyor, 15 dakikalık aralar veriliyor” bilgisini verdi.

 

Haber / Buse SERİN