Soydaşlar sandığa gitti

Bulgaristan'da geçen Nisan ayında yapılan ancak hükümet kurulmasını sağlayamayan seçimler dün yenilendi. Türkiye'deki çifte vatandaşlar 125 sandıkta oy kullanırken, seçimler için Çerkezköyâ

GÜNDEM 11.07.2021 16:57:00 0
Soydaşlar sandığa gitti

Bulgaristan’da 46’ncı dönem parlamento seçimi için 22 siyasi parti ve koalisyon, adaylarını belirledi. Geçen seçimde Türkiye'de sadece 35 sandıkta oy kullanılabilirken, bu seçimde Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşları için 17 ilde 122 yerde sandık kuruldu.

 

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI’DA DA BİRER SANDIK KURULDU

 

Seçimler için Çerkezköy ve Kapaklı’da kurulan birer sandıkla birlikte Çorlu, Lüleburgaz, Ergene, Tekirdağ Merkez, Ahmetbey, Vize, Büyükkarıştıran ve Saray’da toplam 25 sandık kuruldu. 3 bine yakın seçmenin bulunduğu Çerkezköy’de soydaşlar Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda kurulan sandıkta oy kullanırken, seçimlere katılımın az olduğu gözlemlendi.

 

OY KULLANMA İŞLEMİ SAAT 08.00’DA BAŞLADI

 

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı memurlarının görevlendirildiği okullara giden vatandaşlar, devletin verdiği kimliklerle oylarını kullandılar. Saat 08.00'da başlayan oy kullanma işlemi saat 20.00'de sona erdi. Bu seçimde bazı bölgelerde makine üzerinden oy kullanıldı. Oylarını kullanmaya gelen soydaşlar, bilgisayar üzerinden tercihlerini yaparak buna uygun belgenin çıktısını aldı ve oy kutusuna attı. Genç seçmenler sıkıntı yaşamazken, yaşlı olan soydaşlara görevliler oy kullanmada yardımcı oldu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU