TBMM Başkanı Şentop Tekirdağ'da

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Tekirdağ'a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Çorlu ve Marmaraereğlisi'nde yapılacak olan 24 derslikli iki ilkokul binası ile ilg

GÜNDEM 9.07.2021 16:59:00 0
TBMM Başkanı Şentop Tekirdağ

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Tekirdağ’a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Valiliği önünde Vali Aziz Yıldırım ve il protokolü tarafından karşılandı. İlk olarak Vali Aziz Yıldırım'ı ziyaret eden TBMM Başkanı Şentop, Çorlu’da 15 Temmuz Şehitler İlkokulu’nun eksik kalan kısımlarının tamamlanması için hazırlanan protokolü imzaladı. 15 Temmuz Şehitler İlkokulu’nun tamamlanamamış kısımlarının sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle tamamlanacağını kaydeden Şentop, eğitime katkılarından dolayı Çorlu’daki sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

 

 

YIKILIP YERİNE YENİ OKUL YAPILACAK

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, ardından Marmaraereğlisi Yeniçiftlik Mahallesi’nde bulunan 29 Eylül 2019’da boşaltılan Nizamettin Demirdöven İlkokulu’nun yerine yapılacak olan 24 derslikli okulun protokolü imzalandı. İmza töreninde konuşan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Nizamettin Demirdöven İlkokulu’nun deprem riski nedeniyle 29 Eylül 2019’da boşaltıldığını anımsatarak “Bu okulun da yıkılması ve yerine 24 derslikli olarak yapılması gerekiyor. Bu konuda Marmaraereğlisi Belediye Başkanımız sayın Hikmet Ata öncülük ediyor. Yıkımı, akabinde yapım ve inşasıyla ilgili çalışmalar başlayacak” dedi.

 

 

12 AYDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

 

Okulun 12 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getiren Şentop, “O okuldaki öğrenciler başka okullarda eğitim görüyor. Bu bakımdan biran önce yapılması, tamamlanması lazım. Ben Hikmet Bey’e, sayın valimize, kaymakamımıza, il milli eğitim müdürümüze, çevre ve şehircilik il müdürümüze ve emeği olan diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

 

 

“ASIL SAHİBİ OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE TESLİM EDECEĞİZ”

 

Protokolle ilgili açıklama yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata da “TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Hocamızın önderliğinde; Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu’nun yeniden inşa edilmesi için ilk adımı atmış bulunmaktayız. Tekirdağ Valimiz Sayın Aziz Yıldırım, İlçe Kaymakamımız Sayın Sıdkı Zehin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Sayın Kaan Sinan Tohumcu, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ersan Ulusan ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Eşref Hızlı’nın da katılımı ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda, işbirliği protokolümüz imzalanmıştır. İlçemizin dört bir yanına dağılarak eğitimini sürdürmeye çalışan öğrencilerimize müjdeler olsun. Belirlenen süre içerisinde okulumuzu inşa edip asıl sahibi olan öğrencilerimize teslim edeceğiz. İlçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

RESTORE EDİLEN CAMİNİN AÇILIŞINI YAPTI

 

Tekirdağ Valiliği’ndeki programın ardından Şarköy’e geçen Şentop, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Miras Atölyesi II. Etap projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan Şarköy Tarihi Güzelköy (Melen) Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Şentop, başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere restorasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Güzelköy Camisi’nin sadece bir cami ve tarihi eser olması hasebiyle değil, Trakya'da, Rumeli'de Türklerin başlangıç eserlerinden biri olması dolayısıyla ayrı, sembolik bir öneminin olduğunu vurgulayan Şentop, “Güzelköy gibi eserler bu toprakların aidiyetini gösteren temel taşlardan” dedi.

 

HAYIRLI OLSUN

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da yaptığı açıklamada; “Tarihini, kültürünü, yaşam tarzını, geçmişten günümüze günümüzden de geleceğe aktaracak olan kültürel varlıklarımızın, rehabilite edilerek şehrimize kazandırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Geçmiş ve Gelecek Birlikte Yürüyecek, Tekirdağ Büyüyecek’ sloganıyla başlattığımız Miras Atölyesi Projemizin II. Etap çalışmaları kapsamında, kültür mirasımızı en çok yansıtan mahallelerimizden biri olan Şarköy İlçemizin Güzelköy (Melen) Mahallesi’nde bulunan tarihi camiinin açılış törenini, TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katılımlarıyla gerçekleştirdik. Şarköyümüze ve kıymetli vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU