Lavanta Kokulu Tekirdağ

Saray Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Vali Aziz Yıldırım'ın katılımıyla "Saray Lavanta Günü Fotosafari Etkinliği" düzenlendi. Kurulan stantlarda TekirdaÄ?

GÜNDEM 9.07.2021 15:32:00 0
Lavanta Kokulu Tekirdağ

Küçükyoncalı Mahallesi yöresel kilim dokuma el emeği ürünlerinin de tanıtımının yapıldığı programda yörenin folklorik özelliklerini taşıyan dans gösterileri de gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Vali Yıldırım; “Türkiyemiz’in birçok yerinde lavanta bahçeleri var. Hasadı da bu dönemlerde yapılıyor. Daha önce Süleymanpaşa ilçemizde bir temsili hasat programı yapmıştık. Bugün de Saray ilçemizde yapıyoruz. Ben bu anlamda bizim ithal edeceğimiz, tıbbi ve aromotik bitkilerin özlerini, yağlarını üreten, onlara verilecek dövizin yurt dışına gitmesini engelleyen üreticilerimizi tebrik ediyorum, hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

 

“AYNI ZAMANDA BİR TURİZM FAALİYETİ”

 

Artık Türkiye’de lavantanın bol miktarda üretildiğini söyleyen Yıldırım, “Bu işlerle uğraşmak isteyen çiftçimizin ek bir gelir elde etmesine de çok rahatlıkla sebebiyet verebiliyor. Bu tür bitkiler hepinizin bildiği gibi, çok fazla bakım ve su isteyen bitkiler değil. Bir defa ektiğinizde uzun sürelerce ürün alabiliyorsunuz. Ben burada, sizlerin huzurunda, bir defa daha gerek üreticimize, gerek müteşebbislerimize, gerek ise bu programı yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu bir turizm faaliyeti” diye konuştu.

 

 

“ÜRÜNLERİ DAHA ÇOK DEĞER KAZANACAK”

 

Vali Yıldırım, “İlçe Kaymakamımıza, İlçe Belediye Başkanımıza, İl Kültür ve Turizm Müdürümüze, Tarım ve Orman İl Müdürümüze, burada bulunan, bütün katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum. Bu güzellikleri, burada olmayanlara aktarıyorsunuz. Onlar da inşallah buralara gelecekler. Sizin sayenizde buralara gelen insanlar artacak ve arkadaşlarımızın ürünleri çok daha fazla değer kazanacak. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ