Yaz Okullarında eğitim başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Okulları açıldı. Yaz okullarında 22 farklı dalda açılan kurslarla 2 binden fazla öğrenciye eğitim verilecek.

GÜNDEM 9.07.2021 15:31:00 0
Yaz Okullarında eğitim başladı

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Kulübü’nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, uzun salgın günlerinde çocukların evlere kapanmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, “Çocuklarımız evlere hapsolunca ister istemez sosyal medyada daha fazla vakit geçirmeye ve bu da bağımlılığa dönüşmeye başladı. Salgın kontrol altına alınır alınmaz biz de belediye olarak harekete geçtik ve geçen yıl yapamadığımız yaz okulumuzu vakit kaybetmeden açtık. Çocuk Kulübümüzde 180 civarında 4-7 yaş arası çocuğumuz kendi oyunlarını kuruyor, çeşitli etkinlikler yapıyor. 2 binden fazla çocuğumuz da yedi farklı mekânda, 22 farklı kursta eğitim alıyor. Bizim amacımız, çocuklarımızı sosyal medya bağımlılığından uzaklaştırmak ve gerçek arkadaşlıklarla sosyalleşmelerini sağlamak” dedi.

 

 

“30 FARKLI SPOR TESİSİMİZİ HİZMETE AÇIYORUZ”

 

Bu konuda çok daha önemli projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyleyen Yüksel, “30 farklı spor tesisimizi birer birer hizmete açıyoruz. Ayrıca kadınlarımız için de kişisel bakım ve kişisel gelişim gibi her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve sadece kadınların kullanımına sunulacak merkezler inşa ediyoruz. Bunların ilkine Çınarlı Mahallesi’nde yapımına başladık” dedi.  Başkan Yüksel’in konuşmasının ardından, hem Yaz Okullarının hem de Çocuk Kulübünde açılan Amigurumi (Japon örme bebek sanatı) sergisinin açılışı yapıldı. Süleymanpaşa Belediyesi Yaz Okulları, düzenlenen açılış töreni ile eğitim faaliyetlerine başlarken, Başkan Yüksel, devam eden kursları da ziyaret etti.

 

Haber / Erdal AYDIN