Başkan Gerenli: Daha kaç can gidecek?

Lüleburgaz'ın içinden geçen uluslararası karayolu olan D-100 Karayolu'nda kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen TIR'ın çarpması sonucu yaşamını yitiren 18 yaşındaki Eren Kar

GÜNDEM 8.07.2021 16:31:00 0
Başkan Gerenli: Daha kaç can gidecek?

 

Lüleburgaz’ın içinden geçen uluslararası yol D- 100 Karayolu’nda önceki akşam meydana gelen trafik kazası sonucu 18 yaşındaki Eren Karabıyık hayatını kaybetti. Karabıyık’ın ölümü tüm Lüleburgaz’ı üzüntüye boğdu. Bununla birlikte Lüleburgaz Belediyesi bu hafta gerçekleştireceği bütün etkinlikleri ileri bir tarihe erteledi.

 

“KAYBETTİĞİMİZ CANLARIN HESABINI KİM VERECEK?”

 

Lüleburgaz’ın 122 bin merkez nüfusuna sahip olmasına rağmen Trakya’da çevre yolu olmayan tek ilçe olduğunu ifade eden Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Yıllardır kentimize çevre yolu yapacaklarını söyleyen kurumların harekete geçmesi için daha kaç can gitmesi gerekiyor. Artık, sabrımız kalmadı. Kaybettiğimiz canların hesabını kim verecek? Milyarlarca dolarlık yatırımlara bütçe ayırabilen ilgili kurumlar, Lüleburgaz’ın çevresinden geçecek ve en fazla 5 kilometre uzunluğunda olacak olan çevre yolu için neden bütçe çıkaramamaktadır?” diye konuştu.

 

"BÜTÜN YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRDİK"

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin çevre yoluyla ilgili bütün yükümlülüklerini yerine getirdiğini, ortada hiçbir pürüz kalmamasına rağmen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın hala bir adım atmamasına anlam veremediklerini söyleyen Gerenli, “Biz Lüleburgaz Belediyesi olarak tüm yükümlülüklerimizi yerine getirdik. Ancak ne yazık ki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hala bir adım atmamaktadır. Bu durumu gerçekten izah etmek zor. Hemen yanı başımızda 18 bin nüfusa sahip Pınarhisar’a çevre yolu yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 122 bin nüfuslu, Trakya’nın merkezinde olan Lüleburgaz’a neden bu yatırımı yapmamaktadır?” diye konuştu.

 

“BEKLEYECEK BİR GÜNÜMÜZ BİLE YOK”

 

Çevre yolu konusunda Lüleburgaz halkının artık tahammülünün kalmadığını söyleyen Gerenli,  “Şehrimizin içinden geçen D-100 Karayolu bir canımızı daha aramızdan aldı. Çevre yolu yapılması için daha kaç ailenin ocağına ateş düşmesi gerekiyor? Artık Lüleburgaz’ın, Lüleburgaz halkının sabredecek gücü kalmadı. Çevre yolunun bir an önce yatırım planına alınmasını ve kentimize en kısa sürede çevre yolu kazandırılmasını istiyoruz. İlgili bütün kurumlara açık çağrımızdır. Artık kaybedecek bir canımız, bekleyecek bir günümüz dahi yok” dedi.

 

Haber / Buse SERİN