Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarını uğurladı

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı mezunları, görkemli bir törenle uğurlandı. Trakya Üniversitesi'nde Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri için mezuniyet t?

GÜNDEM 8.07.2021 14:35:00 0
Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarını uğurladı

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik bölümlerinden mezun olan öğrenciler, düzenlenen tören ile diplomalarına alarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

 

“SEVİNCİNİ VE GURURUNU YAŞIYORUZ”

 

Mezuniyet törenine Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, okul müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı. Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren fakülte birincisi Yaren Özbey, uzun ve yoğun bir eğitim sürecinin ardından meslek hayatına adım atmanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

 

“SİZLERE CANLAR EMANET EDİLECEK”

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ da, öğrencilerin nitelikli bir eğitim aldığını ve yeterli donanıma sahip bireyler olarak mezun olduklarını dile getirerek “Yakın zamanda ülkemizin sağlık ordusunun birer neferi olacak, ülkenize ve ailenize büyük katkılar sunacaksınız. Mesleğe adım attığınız ilk gün sizlere yaşamlar, canlar emanet edilecek. Bir insana emanet edebileceğiniz en kıymetli şey candır. Bizler, nitelikli bir eğitim almanız ve insanlığa karşı sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmeniz için gereken tüm çabayı gösterdik. Burada gösterdiğiniz başarıyı hayatınızın geri kalanında da devam ettireceğinize ve insanlığa hizmet için çalışacağınıza gönülden inanıyorum” dedi.

 

“YOLUNUZ VE BAHTINIZ AÇIK OLSUN”

 

Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Türkyılmaz da mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Meslek alanında yeterli bilgi ve donanıma sahip, nitelikli ve iyi yetişmiş bireyler olarak mezun oluyorsunuz. Burada edindiğiniz bilgi, beceri ve deneyimler her zaman yolunuzu aydınlatacağını düşünüyoruz. Fedakârlıkla icra edilen, mayasında özveri, sabır ve tahammül gerektiren meslek mensupları olacaksınız. Üniversite olarak sağlık alanı başta olmak üzere, her alanda ülkemizin yolunu aydınlatacak gençler yetiştirdiğimiz için mutluyuz. Her birinizin insanlara ve insanlığa hizmet eden, ülkemize yararlı bireyler olacağına inanıyoruz. Sizleri tebrik ediyor, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.  Dereceye giren ve mezun olan öğrencilere plaket ve diplomalarının verilmesinin ardından tören meslek andının okunması ve keplerin atılmasıyla sona erdi.

 

Haber / Hüdaverdi MALİT