Kırklareli'ne engelsiz eğitim parkı müjdesi

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, önceki gün Kırklareli'de çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. Bakan Yardımcısı Özer, Kırklareli'nin ilk ve tek Özel Eğitimini veren anaokul

GÜNDEM 8.07.2021 14:30:00 0
Kırklareli

Kırklareli Valisi Osman Bilgin’i ziyaret eden Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Türkiye’de ilk olarak Kırklareli’de uygulamaya başlanan ve ülke genelinde hayata geçirilen Kurumlar Arası Paylaşım Projesi (KUPA), İlimizin hızla gelişen ve büyüyen Organize Sanayi Bölgesinin eğitim alanındaki en önemli yatırımı olan OSB Meslek Lisesinin kurulması, Kırklareli’nin ilk ve tek Özel Eğitimini veren Karahıdır Özel Eğitim Anaokulu’na Türkiye'de bir ilk olacak Engelsiz Eğitim Parkının yapımı başta olmak üzere, bir çok konuda Vali Bilgin ile istişarelerde bulundu.

 

 

ENGELSİZ EĞİTİM PARKI MÜJDESİ

 

Valilik ziyaretinin ardından Vali Bilgin ile birlikte Özel çocukların eğitim gördüğü, Kırklareli Özel Eğitim Uygulama Okulu 1. ve 2. Kademe Müdürlüğü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Özer, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti. Trakya' da en donanımlı özel eğitim anaokulu olan ve Kırklareli’nin ilk ve tek Özel Eğitimini veren anaokulu olan, Karahıdır Özel Eğitim Anaokulu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulunan Özer, anaokuluna Türkiye'de de bir ilk olacak Engelsiz Eğitim Parkının yapılacağının müjdesini verdi.

 

 

“MESLEKİ EĞİTİMDE BİN OKUL”

 

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Özer, Kırklareli'nde gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerinin ardından yaptığı açıklamalarda; Türkiye’de ilk olarak Kırklareli’nde uygulanmaya başlanan ve Türkiye genelinde Millî Eğitim Bakanlığı okul ve kurumlarında mali kaynakların israfının önlenmesi, bütçe imkânları ile eğitim ortamlarının etkin ve verimli kullanımının sağlanması amacıyla öncelikli olarak "Mesleki Eğitimde 1.000 Okul" projesi kapsamındaki okullardan başlamak üzere, Kurumlar Arası Paylaşım Projesi (KUPA) hayata geçirildiğini belirtti. Özer, “Proje ile çeşitli sebeplerle kullanılmayan veya depolarda bekletilen ihtiyaç fazlası taşınırların, âtıl duruma düşmelerinin önlenmesi, alan/dal ve okul kapatılması nedenleri ile devredilmesi gereken makine teçhizatın hızlı bir şekilde yeniden kullanımının sağlanması amacıyla kullanım ömürleri bitmeden ekonomiye kazandırılması hedeflemektedir” dedi.

 

İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE YÜRÜTÜLECEK

 

Kırklareli'nin mesleki eğitimde önemli bir merkez olması için yeni yatırımlar yaptıklarını, bakanlık olarak mesleki eğitimde eğitim, üretim, istihdam çevrimini güçlendirmek için son yıllarda çok önemli adımlar attıklarını ifade eden Özer, “Bu adımlar sonunda sahada çok önemli dönüşümler yaşanmaya başlandı. MEB, bu iyileştirmeleri 81 ile yaygınlaştırmaya çalışıyor. Tüm illerimizde mesleki eğitimde yaşanan iyileşmeleri yakından görmekten mutluluk duyuyorum. Kırklareli’nde mesleki eğitimi güçlendirmek için her türlü desteği sağlıyoruz. Tüm arkadaşlarımız yoğun çaba içerisindeler. Sektörle iş birliklerimizin ölçeği giderek büyüyor. Öğrencilerimizin mesleki eğitime yönelimleri de artmaya başladı. Kırklareli'nde organize sanayi bölgesi son yıllarda yeni yatırımlarla oldukça büyüdü. Valimiz Sayın Osman BİLGİN ile yaptığımız değerlendirmeler sonunda OSB içerisinde yeni bir meslek lisesi kurma kararı aldık. Yeni meslek lisemiz OSB’de faaliyet gösteren sektörlerin insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere yapılandırılacak ve tüm eğitim süreci sektörlerimizle iş birliği içerisinde yürütülecek” dedi. Özer, Kırklareli'nde uygulamalı eğitim için çok önemli olan döner sermaye kapsamında yapılan üretim miktarını da artırmak için yeni yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ