Değirmenci, gazetecilerle kahvaltıda buluştu

Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Değirmenci, Çerkezköy ve Kapaklı'da görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan Değirmenci, "Biz yeni dünya düzeninde Türk milletinin

GÜNDEM 7.07.2021 17:04:00 0
Değirmenci, gazetecilerle kahvaltıda buluştu

Kapaklı Bülent Ecevit Parkı’nda dün saat 10.30’da düzenlenen kahvaltıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Değirmenci, ülkü ocaklarının faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. 

 

“ŞEHRİN SORUNLARINI BİZDEN DAHA İYİ GÖRÜYORSUNUZ”

 

Kahvaltıda konuşan Değirmenci, “Bugün özellikle burada şunun için toplandık, biz Kapaklı kamuoyuna hizmet etmeye çalışan, Kapaklı’ya değer katmaya çalışan, Kapaklı’daki gençliğin milli manevi değerlerini bilen, yaşayan, devletine ve milletine bağlı, dinine devletine sadık bir nesil yetiştirmeye çalışan bir kurumuz. Tabii ki doğal olarak Kapaklı’nın kamuoyunu, gençliğini, yaşantısını daha iyi analiz etmiş olan, Kapaklı’nın kamuoyunun en çok içinde bulunan basın mensuplarımızla bir istişare toplantısı yapmak istedim. Sizler belki bu şehrin sorunlarını bizlerden daha iyi görüyorsunuz. Bizlerden daha iyi analiz ediyorsunuz. Bunlarla alakalı muhakkak çözüm reçeteleri de vardır. Bizlerin de çözüm reçeteleri vardır ama fikri geliştirebilmek için istişare kültürü yaygınlaştırmak lazım, istişare edebilmek şart” dedi.

 

“KENDİMİZİ ŞEHRİMİZE KARŞI SORUMLU HİSSEDİYORUZ”

 

“Bizler çalışmalarımız ile tamamen şehrimize katkı vermek istiyoruz” diyen Değirmenci, “Kapaklı yeni şehirleşen bir yapı. 7 senelik bir ilçeyiz. Şehir kültürünün oturması zaman alacaktır. Bir takım sosyal donatılar, sosyal yaşam alanları yeni yeni oluşuyor. Bunun bir kısmı devleti, kamu kurumlarını ilgilendirirken, onların yapması gerekirken, bir kısmı da sivil toplumu ilgilendiriyor. Biz de sivil toplum işi yapan bir teşkilatız. Sivil toplum işi yapan bir kurumun başkanı olarak bizler de kendimizi şehrimize karşı sorumlu hissediyoruz. Şehrimizin sosyal hayatını geliştirmeye, gençliğini yönlendirmeye kamuoyunu bilinçlendirmeye karşı kendimizi sorumlu hissediyor ve bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“VATANINA MİLLETİNE SEVDALI BİR NESİL YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

 

Değirmenci, “İnşallah yapacağımız faaliyetlerle görev süremiz boyunca faydalı olacağımıza gönülden inanıyorum. Bütün çalışmalarımızı yaparken de hassasiyetle bakıyoruz, biz bu işi yaptığımızda bizim toplumumuza faydamız olur mu ya da topluma faydalı birey yetiştirebilir miyiz? diye düşünüyoruz.  Bizlerin bir kutsaliyeti de var. Ülkü Ocakları tarihi köklerden gelen, Türk siyasetine hatta belki dünya siyasetine, dünya toplum yaşantısına damga vurmuş bir kurumdur. Bizler vatanına milletine sevdalı, dinine devletine sevdalı bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bu neslin siyasette, bürokraside, diplomaside, sanatta, sporda ve bilimde örnek olabilecek bir nesil olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“AYDIN BİR GELECEK HAYAL EDİYORUZ”

 

Ülkü Ocakları’nın sadece Kapaklı’da değil, 81 vilayette ve tüm ilçelerde var olan bir yapı olduğunu kaydeden Değirmenci, “Yurtdışında Avrupa Türk Federasyonları’yla, tüm ülkücü yan kuruluşlarıyla, siyasi partisiyle, sendikasıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla var olan bir yapı. Biz bir sivil toplum ve gençlik teşkilatının Kapaklı’da bir ayağını icra ediyoruz. İnşallah biz ya da bizler gibi görevde aktif olan arkadaşlarımız bu düsturla çalışıyorlar. Onlardan zerre kadar şüphemiz yok. Biz yeni dünya düzeninde Türk milletinin ve Türk devletinin lider ülke olması için yetişecek aydın bir gelecek hayal ediyoruz. Onun için bölgede çalışıyoruz” dedi.

 

Haber / Buse SERİN