Damla Sulama Çeltik Sahalarını inceledi

Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, damla sulama çeltik sahalarını ziyaret etti. Tekirdağ'da ilk kez Malkara ve Hayrabolu'da uygulanmaya başlanan "Sürdürülebilir Çeltik Tarı

GÜNDEM 5.07.2021 16:56:00 0
Damla Sulama Çeltik Sahalarını inceledi

Son dönemlerde iklim değişikliğinin olumsuz etkisiyle, çeltik ekiliş alanlarında yaşanan daralmanın önlenmesi ve üretimin kesintisiz devamı için Tarım  ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan yüzde 75 hibe tohum desteği ile kurulan Hayrabolu/Avluobası Mahallesindeki Mehmet Dönmez'e ait demonstrasyon sahaları ziyaret edildi.

 

ÜRÜN ÇIKIŞLARININ YETERLİ OLDUĞU GÖRÜLDÜ

 

Ziyaretlerle ilgili yapılan açıklamada “Ekim alanlarında yapılan incelemelerde; ürün gelişimlerinde, yabancı ot mücadelesinde ve sulama sistemlerinde herhangi bir problem yaşanmadığı bildirilmiş, 2. ürün ekilişindeki çıkışların da gayet yeterli olduğu görüldü. Tekirdağ genelinde bu yıl toplam 2 ilçe, 6 mahallede uygulanmaya başlanan proje çalışmalarından elde edilecek sonuçlara göre önümüzdeki sezonda projenin çok daha büyük alanlarda yapılması planlanmaktadır” denildi.

 

Haber / Buse SERİN