Çevreyi kirleten firmalara 6 milyon TL ceza

Gazetecilerle bir araya gelen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsilaj ile mücadelenin devam ettiğini belirtti. Yapılan 800'e yakın denetimde 3 bin 748 numune alındığınÄ?

GÜNDEM 2.07.2021 15:22:00 0
Çevreyi kirleten firmalara 6 milyon TL ceza

Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilaj ile mücadelede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Marmara Denizi Eylem Planı’ kapsamındaki gerekli bütün çalışmaları uyguladıklarını söyleyen Vali Yıldırım, “Marmara'ya 135 kilometre sınırımız var ama buna rağmen en rahat olan iliz. Bilim insanlarının açıklamalarına göre bunun sebebi İstanbul Boğazı'ndan gelen akıntıyı Çanakkale'ye bağlayan en kısa bağlantı ilimizden geçiyor. Sürekli akıntı devam ettiği için müsilajın yerleşmesine izin vermiyor. Lodos estiği zaman bizim kıyılarda birikebiliyor. Şu an şanslı olarak görebiliriz kendimizi” dedi.

 

154 METREKÜP MÜSİLAJ TEMİZLENDİ

 

Tekirdağ’da bugüne kadar yapılan çalışmalarda 154 metreküp müsilajın temizlendiğini söyleyen Yıldırım, “El birliğiyle Marmara’mızı da, Tekirdağ’ımızın kıyılarını da, Türkiye'mizi de korumak mecburiyetindeyiz. Bilim insanlarımız bakanlıkta yapılan toplantıda müsailjın insan vücuduna herhangi bir zararı olmadığını söyledi. Deniz yüzeyinde müsilajın gören insanlar o bölgede denize girmesin. Bizim kıyılarımız temiz. Bazen rüzgara bağlı olarak müsilajı görüyorlarsa denize girmesinler” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ