İkinci başvuru dönemi devam ediyor

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, pandemiden etkilenen imalatçı üyelere çağrıda bulundu. 'Hızlı Destek Programı'nda ikinci başvuru

GÜNDEM 2.07.2021 13:53:00 0
İkinci başvuru dönemi devam ediyor

KOSGEB’in, pandemiden etkilenen imalat ve imalat sektörünü tamamlayıcı sektörlerdeki mikro ve küçük ölçekli işletmelere yönelik olarak başlattığı ‘Hızlı Destek Programı'nda ikinci başvuru dönemine geçtiğini belirten Günay, başvuru koşulları ve destek programı hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

9 TEMMUZ’A KADAR DEVAM EDECEK

 

Günay, programdan imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerinde faaliyet gösteren daha fazla işletmenin yararlanması amacıyla kapsam genişletildiğini belirterek “Başvuru koşullarında değişiklik yapılan yeni etap, 9 Temmuz’a kadar devam edecektir. Destek verilen programa nace kodları uyum sağlayan üyelerimiz başvurabileceklerdir” bilgisini verdi.

 

“DESTEKDEN YARARLANMAYA DAVET EDİYORUM”

 

İlave olarak devamı niteliğinde açıklanan bu ikinci kredi destek programını ilkinden ayrılan birçok özelliğin olduğunu kaydeden Günay, “İlk yayınlanan destek programında sadece bilanço esasına tabi defterler, bilanço esasına tabi işletmeler bundan yararlanabiliyordu. Şimdi ise üretici olan tüm yerel işletmelerimiz herhangi bir defter ya da muhasebesel ayrım gözetmeksizin tüm üretici işletmelerimiz bunlardan yararlanabilmektedir. Nace kodları uyum sağlayan üyelerimizi desteklerden yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

 

Haber / Buse SERİN