Vali Canalp'e fahri hemşehrilik payesi ve beratı

Edirne Belediye Meclisi'nin Temmuz Ayı Olağaüstü Toplantısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında yapıldı. Toplantıda Başkan Gürkan'ın önerisiyle kentte birçok ilke

GÜNDEM 2.07.2021 11:24:00 0
Vali Canalp

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda 3’ü gündem dışı olmak üzere 12 madde görüşüldü. Toplantıda pandemi nedeniyle zor günler yaşayan belediye kiracılarına 3 ay boyunca yüzde 50 oranında indirim yapılması görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun belediye kiracılarına yüzde 30’luk indirim yapılmasıyla ilgili aldığı komisyon kararı Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın önerisiyle yüzde 50 olarak belirlenerek, oy birliğiyle kabul edildi.

 

VALİ CANALP’E FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI

 

 Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın “3 Nehir ve 1 Şehir” gibi uzun yıllar yapımı planlanan ancak hayata geçmeyen projeleri başlatan ve Edirne’de birçok ilke imza atan Edirne Valisi Ekrem Canalp’e Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesi” önerisi de Belediye Meclisi'nde görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

9-10-11 TEMMUZ’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

 

Toplantı sonrasında konuşan Gürkan, 2020 yılında yapılamayan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin bu yıl 9-10-11 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirterek “Pandemi şartları nedeniyle bu yıl Kırkpınar’ın festival boyutunu yapmıyoruz. Sadece yağlı güreşler olacak. 3 gün ile sınırlı tutuyoruz.  660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin hayırlı olmasını diliyorum. Seyirci olayı yarın belli olacak. Biz başından beri şunu söyledik. Kontrollü bir şekilde seyirci alınmasını, tümü olmasa da yüzde 50 oranında olabilir. Burada Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği şartlarda seyirci almak isteğimi tekrar yineliyorum. Sağlık Bakanlığı hangi şartları koyarsa örneğin aşı karnesi olan derse ona göre çalışmalarımızı yapacağız. Başka şartlar koyarsa ona göre çalışmalarımızı yapacağız. Yarın kararın belli olmasının ardından bunu kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

 

11 TEMMUZ’DA AÇILACAK

 

Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin bittiğini ifade eden Gürkan, “Bunun açılışını 11 Temmuz’da gerçekleştireceğiz. 11 Temmuz’da Kıymet teyzem ile birlikte, 7 yıldır mücadelesini verdiğimiz Kıymet Teyze Parkı’nın da açılışını gerçekleştireceğiz. Alan olarak çok büyük olmayan ama hem manevi hem şehircilik anlamında belediyenin çevreye karşı tavrını ortaya koyan çok güzel bir park açacağız” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA