Akay: Önümüzdeki 4 ay çok yoğun geçecek

Çerkezköy Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nın 1'inci oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay'ın başkanlığında yapıldı. Çerkezköy genelinde devam eden çalışmala

GÜNDEM 1.07.2021 17:55:00 0
Akay: Önümüzdeki 4 ay çok yoğun geçecek

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde bugün saat 15.00’de yapılan meclis toplantısına Hanefi Karataş, İbrahim Çekçi, Sait Yazı, Erkan Zümbül ve Mikail Çelik katılmadı.

 

“ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Toplantı öncesi konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Basına yansıdığı kadar anlatacağım. Geçtiğimiz hafta Salı günü akşamı 3 meclis üyesi arkadaşım ile Çerkezköy’de bir restoranda yemek yerken, basından da okuduğunuz kadarıyla bir mermi tehdidine maruz kaldım. Çok detaylara girmek istemiyorum, merak eden olursa elbette anlatırım. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın yapacağı işler ile ilgili bu şekilde tehditvari durumlara ne Çerkezköy Belediye Başkanlığı ne şahsım ve inanıyorum ki ne meclisimiz pabuç bırakmayacaktır. Biz doğru bildiğimiz yoldan şaşmadan, kendi doğrularımızla, Çerkezköy adına doğrularla hayatımıza devam edeceğiz. Çerkezköy sokaklarında yine hep birlikte alnımız ak, başımız dik yürümeye ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu noktada bugüne kadar beni telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten meclis üyelerine, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlarına, arayan, soran, bu noktada birlik beraberlik duygumuzu paylaşan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bütün meclisimizle beraber bu şekilde yaklaşımlara, bu şekilde tehditlere asla boyun eğmeden Çerkezköy’de hizmet süremiz boyunca bildiğimiz yoldan şaşmadan hayatımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

 

Akay’ın açıklamasının ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, “Başınıza gelen tahlisiz olaydan dolayı AK Parti grubu olarak, tüm meclis üyelerimizle birlikte bu konuyu şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyorum. Sonuçta size yapılmış bir tehdit var; yüce meclisimizi, başkanlık makamını ve bizleri de ilgilendirir. Bu konuda gerekli yasal sürecin devam ettiğini umuyorum. Zaten siz de cevap verirsiniz yasal işlemler ile ilgili bizlere. Bundan sonrasının da zaten gerek kolluk kuvvetlerimiz gerekse de devletimizin yargı makamları peşini bırakmayacaktır. Biz de AK Parti grubu olarak şiddetle kınıyor, sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyor ve bu konunun da takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“AMASIZ, FAKATSIZ, ŞARTSIZ ARKANIZDAYIZ”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü Koray Önsel de, “Biz de MHP grubu olarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Burada olayın muhatabı Vahap Akay değil Çerkezköy Belediye Başkanı ve Çerkezköy Belediyesi’dir aynı zamanda. Biz de bu konunun tehdit edilen kısmındayız dolayısıyla bu konuda size amasız, fakatsız, şartsız desteklerimiz tamdır, arkanızdayız. Bu olayı da kınıyoruz. Temennimiz bu olayın faillerinin bir an önce yakalanıp gerekli cezayı almasıdır. Adli mercilerin de bu konuda gereken cezayı vereceğini umut ediyoruz. İnşallah tekrarı yaşanmaz. Burada güzel işler yapılmaya çalışılıyor, biz de elimizden geldiğince sizlere destek olmaya çalışıyoruz. MHP İlçe Başkanım, değerli meclis üyesi arkadaşım ve grubumuz adına ben de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. Her iki gruba da teşekkür eden Akay, konuyla ilgili savcılık soruşturmasının başlatıldığını, ifadelerin alındığını kaydetti.

 

“ÇÖZÜM ÜRETMEMİZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Gündem maddelerine geçilmeden önce yeniden söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, “Geçtiğimiz günlerde AK Parti İlçe Teşkilatımız ile Kızılpınar’ın Gültepe, Namık Kemal ve Atatürk Mahalleleri’ni ziyaret ettik. Kızılpınar’daki 3 mahallede bazı cadde ve sokaklara 3’üncü ve 4’üncü katlardan sonra su gitmiyor. Bu konuyla ilgili ‘hidrofor takın’ gibi bazı söylemler olmuş yetkililerden. Hidrofor olmasına rağmen su hala çıkmıyormuş” dedi. Hayri Batur Caddesi’nde de vatandaşların ve esnafların şikayetlerinin olduğunu söyleyen İçli, “O caddedeki kasisler sökülmüş ve araçlar çok süratli geçiyormuş. Bunun ile ilgili oraya hız kesici bir çözüm üretmemiz gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

 

“İŞ TAKİBİNİN YERİNCE YAPILMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

 

Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde çalışmaların başlatıldığını da hatırlatan İçli, “İşçilerin emeğini hepimiz görüyoruz, bu konuda da teşekkür ediyoruz sonuçta vatandaşlarımızın iyiliği, bizim iyiliğimiz. Vatandaşlarımızın sorunu da bizim sorunumuz. Oradaki işçiliğin şartnamelere uygun olmadığını düşünüyorum. Dalyan Sokak’ta hala görüyoruz, Çerkezköy’ün bazı cadde ve sokaklarında da hala görüyoruz; TESKİ’nin beton atıp ‘yaptık oldu’ mantığıyla iş yaptığını görüyoruz. Bu konuyu da büyükşehre taşımamız gerektiğini düşünüyoruz. Hatip Sokak, Dalyan Sokak ve Fevzipaşa’nın bazı yerlerinde yol çökmesi sorunu var bunun da kaynağı aynı yerden kazılan kazının toprağının zaman zaman tekrar dökülmesi. İş takibinin yerince yapılmadığını düşünüyorum bu yüzden mağduriyetler yaşanıyor. Vatandaşlar zaman zaman arayıp bize de iletiyor. Onun haricinde Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Gazi Osman Paşa Mahallesi olmak şartıyla servis duraklarının olduğu hatta Malkaçoğlu Caddesi’nin etrafındaki cadde ve sokaklar başta olmak üzere Bağlık, Veliköy, Kızılpınar ve her mahallemizde çok acil çözümler üretmemiz gerekiyor. Gerçekten yolların durumu vahim, vatandaşlarımız artık isyan ediyor. Biz de bu sesi duyurmamazlık yapamayız. Sizlerden istediğimiz bir an önce bu konulara eğilmeniz, yaptığınız çalışmalar haricinde diğer sokak ve caddelere de yönelmeniz” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞA AKIL VERMEK HADDİMİZ DEĞİLDİR”

 

İçli’ye cevap veren Başkan Akay, “Önümüzdeki günlerde asfalt atağı devam edecek. Bir asfalt ihalesi gerçekleştirdik, Çerkezköy’deki 12 mahallede bir sıcak asfalt çalışması başladı. Dün itibariyle başladı ve hızlı bir şekilde Kızılpınar’dan sonra büyük ihtimalle Fatih Mahallesi Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nin diğer tarafına geçeceğiz. Veliköy’de, Bağlık’ta, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde çalışmalarımız var, İstasyon Mahallesi’nde çok yoğun çalışmalarımız var. Yoğun bir asfalt çalışması bizi bekliyor. Bunun dışında soğuk asfalt ihalesi gerçekleştirdik. Beton ihalemizi, kaldırım ihalemizi gerçekleştirdik. Altyapı çalışmaları devam ediyor. Çok yoğun bir dönem bizi bekliyor. Biz bütün hazırlıklarımızı da ihalelerimizi yaptık, iş teslimlerimizi yaptık. İşe de başladık. Bundan sonra yoğun bir Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayları bizi bekliyor. Önümüzdeki 4 ay yoğun geçecek. Eksik olan yerleri tamamlamaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Hayri Batur Caddesi’ne iki tane kasis yapıldığını da belirten Akay, “Yine ihtiyaç var mı diye baktırırız. Bazı noktalarda yol çökmeleri oldu evet ama çok derin kazılar yapıldı, derin kazılardan sonra büyükşehir belediyesi ve TESKİ üstünü kapattı. Onları da uyardık, işlerini doğru yapmaları konusunda. Hatalar oldu, çözüm konusunda büyükşehirden taleplerimiz oldu, yerine getiriyorlar” dedi. Kızılpınar’daki 3 mahallede bazı evlerin 3’üncü ve 4’üncü katlarına su çıkmaması ile ilgili de konuşan Akay, “Bu sorun uzun zamandan beri var. Bu noktada TESKİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Vatandaşa ‘hidrofor takın’ diye bir söylem asla kullanılmamıştır. Vatandaşa ‘şu anda hidrofor ile çözüm gerekiyor ancak bu konu ile ilgili çalışmamız ve baskımız da sürüyor’ diye bir söylemimiz olmuştur. Vatandaşa akıl vermek haddimiz değildir” ifadelerini kullandı.

 

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk olarak Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün belediye hissesi hakkındaki yazısı görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün taşınmaz hakkındaki yazısı görüşülerek incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün protokol hakkındaki yazısının görüşülüp oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün satış hakkındaki yazısı görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

İLAVE MADDELER KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Belediye Meclis gündemine sonradan ilave edilen Tekirdağ Valiliği Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 225 ada 1 No’lu parsel ile ilgili yazısı incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Çerkezköy Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısının ilk oturumu AK Partili 10 Belediye Meclis Üyesinin, Cumhuriyet Mahallesi Tepe Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne Çerkezköy Belediyesi’nin nakdi yardımda bulunması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi ile sona erdi.

 

İKİNCİ OTURUM 5 TEMMUZ’DA

 

Çerkezköy Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu 5 Temmuz Pazartesi günü saat 15.00’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

 

Haber / Buse SERİN