Başkan Gerenli: Ödeneği çıkan köprüler neden yapılmıyor?

Devlet Su İşleri'nin geçen yıl ödeneği çıkmasına rağmen Lüleburgaz Deresi üzerinde bir türlü yapımına başlanmayan köprülerle ilgili açıklama yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı D

GÜNDEM 1.07.2021 17:23:00 0
Başkan Gerenli: Ödeneği çıkan köprüler neden yapılmıyor?

Lüleburgaz Belediyesi, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün mülkiyetinde olan Lüleburgaz Deresi’nin ıslahı ve Temmuz ayında ihaleye çıkılacağı söylenilen köprülerin durumuyla ilgili yazılı bilgilendirme talebinde bulundu. Talepte köprülerin yapımına ne zaman başlanacağı sorulurken, Lüleburgaz Belediyesi’nin alternatif yolla ilgili yatırım planlarını köprülerin durumuna göre yapılacağı belirtildi.

 

“DSİ, HERHANGİ BİR ADIM ATMIYOR”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, “Lüleburgaz Belediyesi olarak her türlü fedakarlığa hazırız. Ancak aynı fedakarlığı ne yazık ki diğer kurumlardan göremiyoruz. Mimar Sinan’ın ustalık eserlerinden Taş Köprü’nün yayalaştırılarak taşıt trafiğinden kurtarılması ve Lüleburgaz Deresi’nin ıslah edilerek doğaya yeniden kazandırılması en büyük arzumuz. Fakat DSİ geçtiğimiz yıldan bu yana bu konularla ilgili herhangi bir adım atmamaktadır” dedi.

 

“ÖDENEĞİ 2020 YILINDA ÇIKTI”

 

Lüleburgaz Deresi’nin kuzeyinde yapılacak olan, alternatif yol güzergahındaki köprülerin ödeneğinin 2020 yılında çıktığını belirten Başkan Gerenli, “Geçtiğimiz yıl ödeneği çıkan köprüler için ilk önce yine geçen yıl Eylül ayında yapılacak denildi. Ancak köprülerin projesinde eksiklikler olduğu gerekçesiyle Mart ayına ertelediklerini belirttiler. Mart ayı geldiğinde ise köprüleri yapacak olan firmanın çeşitli gerekçelerle köprüleri yapamayacağı bildirildi. Şimdi ise bize köprüler için Temmuz ayında ihaleye çıkılacağı belirtildi. Şimdi soruyoruz: ‘Temmuz ayı geldi. Ödeneği geçen yıl çıkan köprüler neden yapılamıyor? Temmuz ayında köprülerle ilgili bir adım atılacak mı yoksa yine çeşitli gerekçelerle köprü yapımı ve dere ıslahının ertelendiği mi açıklanacak?” dedi.

 

“GEREKEN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ”

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı olarak Lüleburgaz halkına karşı sorumlu olduğunu kaydeden Başkan Gerenli, “Lüleburgaz Belediyesi olarak köprülerin yapılması için gereken her şeyi yapmaya hazırız. Eğer DSİ maddi gerekçelerle köprüleri ve dere ıslahını yapamayacaksa derenin mülkiyetini bize versinler. Biz Lüleburgaz Belediyesi olarak dere ıslahını da köprüleri de yapacak güce sahibiz. Artık 21’inci yüzyılın ilk çeyreğinde Lüleburgaz gibi çağdaş, modern bir kentte dere ıslahı ve köprülerle ilgili sorun olmamalı” şeklinde konuştu.

 

Haber / Hüdaverdi MALİT