Dondurmanın 7 önemli faydası

Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan çok soğuk yiyeceklerin sindirim sistemi üzerinde hazmı zorlaştıran, özellikle da gaz yapan özelliğe sahip olduklarını belirterek, "Dondurmayı ağzınızda kısa bi

YAŞAM SAĞLIK 1.07.2021 16:19:00 0
Dondurmanın 7 önemli faydası

Dondurmanın, içeriğindeki A vitamini ve protein sayesinde bağışıklık sisteminin çalışmasına katkı sağladığını kaydeden Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, dondurmanın içeriğindeki fosforun dişlerin, diş etlerinin ve kemiklerin sağlığını koruduğunu vurgulayarak, “Ancak dişlerde çürük oluşumunu önlemek için dondurma yedikten sonra dişlerin mutlaka fırçalanması gerekiyor” dedi.

 

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR

 

Sütlü, meyveli ve çikolatalı dondurmaların kalp sağlığı için önemli bir mineral olan potasyum bakımından zengin olduğunu ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, “Dondurma içerdiği magnezyum sayesinde vücuttaki asit-baz dengesinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Kas ve sinir sistemi için kalsiyumla birlikte olmazsa olmazdır. Kalsiyum kasın kasılmasını ve magnezyum da gevşemesini sağlıyor. Bu özelliği nedeniyle bağırsakların çalışması için de çok önemlidir. Tüm bunların yanı sıra magnezyum kan basıncının düzenlenmesi ve damar elastikiyetinin sağlanması gibi 300’den fazla metabolik reaksiyonda yer alıyor. Özellikle çikolatalı dondurmanın magnezyum içeriği yüksektir ve 2 top dondurmayla günlük magnezyum ihtiyacının yüzde 10-15’ini karşılayabilirsiniz” dedi.

 

ENERJİ KAYNAĞI

 

B2 vitamini olarak da bilinen riboflavin içeriğiyle dondurmanın vücuttaki enerji üretimine destek olduğunu kaydeden Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, birçok tatlının aksine, dondurmanın tok tutma özelliğine sahip olduğunu belirterek, “Kalsiyumun da kemiklerden dişlere, kanda vitamin dengesinden sinir sistemine kadar birçok önemli fonksiyonu var. Gerçek sütle hazırlanan sütlü dondurmadan 2 top tükettiğinizde günlük kalsiyum ihtiyacınızın yaklaşık yüzde 10’unu almış oluyoruz” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA