'Geri Dönüşüm Parkı' ismi verildi

Keşan Yeni Mahalle'ye atık malzemelerden yapılan parkın ismi önceki gün saat 11.00'da düzenlenen programla açıkladı.

GÜNDEM 29.06.2021 14:58:00 0

Programda konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, parkın bulunduğu alanın atıl durumda olduğunu ve belediye olarak burayı geri dönüşüm parkı yaparak değerlendirdiklerini belirterek, “Atık malzemelerden oluşturduğumuz parkımız ile Keşan’ımıza bir ilki daha yaşattık” dedi.

 

“GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİNİ ANLATMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

Bu park ile; geri dönüşümün önemini eğlenceli bir yolla anlatmayı hedeflediklerini, tamamen atıl durumundaki ürünlerden imal ederek gençlere, çocuklara ve ailelere atıklardan neler yapılabileceğini göstermek istediklerini söyleyen Helvacıoğlu, “Burada amacımız; çevre bilinci oluşturmak ve farkındalık yaratmaktı ana temamız; bizlerin ve kurumların doğaya karşı gösterecekleri sevgi ve saygıya öncü olmaktı. Bizler; ‘Atıklar çöp değil gelecektir’ bilinciyle; israfı önlüyor, kaynaklarımızı verimli kullanıyor ve doğamızı koruyoruz. Ayrıştırıyoruz, kazandırıyoruz, dönüştürüyor ve önemsiyoruz. dedi.

 

“BİNLERCE İSİM ÖNERİSİ GELDİ”

 

Parka vatandaşlar tarafından isim bulunması konusunda sosyal medya üzerinden bir çalışma başlattıklarını ifade eden Helvacıoğlu, “Vatandaşlarımızın sosyal medya üzerinden gösterdiği ilgi bizleri çok mutlu etti. Binlerce isim önerisi geldi. Ama yoğun olarak; bence de en yakışanı olan ‘Geri Dönüşüm Parkı’ ismi ön plana çıktı. Bizler de vatandaşımızın istediği gibi, burasını ‘Geri Dönüşüm Parkı’ olarak isimlendiriyoruz. Keşan’ımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Etkinlikte, parktaki maketleri yapan Keşan Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü personeli Mustafa Özdemir ile doğadaki atıkları toplayan çevre gönüllüsü Melih Andaç’a Mustafa Helvacıoğlu tarafından plaket takdim edildi. Protokol ayrıca parkta oluşturulan hatıra kütüğüne de anı levhası çaktı.

 

GENÇLİK PARKI’NIN TANITIMI YAPILDI

 

Daha sonra, aynı mahallede dünya ve olimpiyat şampiyonu milli halterci Naim Süleymanoğlu anısına oluşturulan ve heykelinin bulunduğu Gençlik Parkı’nın tanıtımı yapıldı. Tanıtımın ardından heyet daha sonra yapımı devam eden yarı olimpik yüzme havuzu inşaatında incelemelerde bulundu.

 

Haber / Hüdaverdi MALİT