1.Etap 2.Kısımda çalışmalar başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (TESKİ) ortak hayata geçireceği Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarı

GÜNDEM 29.06.2021 14:51:00 0
1.Etap 2.Kısımda çalışmalar başladı

Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması kapsamında mayıs ayında Atatürk Caddesi’nde başlatılan 1. Etap 1. Kısım çalışmaları tamamlandı. Çalışma kapsamında önceki gece, içme suyu hatlarına ana isale hattından su bağlantısı gerçekleştirildi. Gece geç saatlerde çalışmaları yerinde takip eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 1. Etap 1. Kısımda kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hattı imalatlarının tamamlandığını belirtti.

 

İÇME SUYU HATTINA SU BAĞLANTISI YAPILDI

 

Pazar günü itibari ile 1. Etap 2. Kısım’da kanalizasyon ve içme suyu hatları imalatlarına başlayabilmek için yolun diğer yarısında asfalt kazıma çalışmalarına başladıklarını dile getiren Başkan Akay, “Kazınan asfaltı altyapısı tamamlanan bölgeye geçici olarak sererek, trafik akışını buradan sağlamaya başladık” dedi. Tamamlanan 1. Etap 1. Kısım’daki içme suyu hattına gece su bağlantısının yapıldığını söyleyen Akay, “İçme suyu hattına su verilebilmesi için yapılan planlı su kesintimiz pazartesi saat 17.00’da başladı ve salı 08.00’de sona erdi. Bu süre zarfında öz veri ile çalışan ekiplerimiz tamamlanan içme suyu hattına başarılı bir şekilde su bağlantısını gerçekleştirdi” dedi.

 

“15 BİN 990 METRE İÇME SUYU HATTI YENİLENECEK”

 

Salı gününden itibaren 1. Etap 2. Kısım’da kanalizasyon ve içme suyu hattı imalatı çalışmalarına başladıklarını dile getiren Akay, “Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile bağlantılı sokaklarda 15 bin 990 metre içme suyu hattı yenilenecek. 11 bin 700 metre kanalizasyon hattı, 4 bin 900 metre yağmur suyu hattı inşası gerçekleştireceğiz” dedi.

 

 

“20 BİN 160 TON SICAK ASFALT ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ”

 

Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi’nin 4 etapta yapılacağını ve bu proje ile Çerkezköy’ün yıllardan beri var olan altyapı sorununu ortadan kaldıracaklarını söyleyen Akay, “Cumhuriyet Meydanı’na Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Tam Otomatik Yeraltı Otoparkı yapılacak. Çerkezköy Belediyesi olarak Cumhuriyet Meydanı’na modern bir Kent Meydanı yapacağız. Bununla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından altyapısı tamamlanan Atatürk ve Öztrak Caddelerinde 20 bin 160 ton sıcak asfalt çalışması yapacağız” diye konuştu.

 

“SON DERECE MODERN VE ESTETİK BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

 

Altyapısı tamamlanan Atatürk ve Öztrak Caddelerinde üstyapı çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen Akay, “İki caddemizde engelli erişebilirliğinin sağlandığı, bisiklet yollarının, yaya kaldırımlarının, peyzaj düzenlemelerinin ve modern aydınlatma çalışmalarının olduğu üstyapı projesini hayata geçireceğiz. Çerkezköy’ün iki büyük caddesini son derece modern ve estetik bir görünüme kavuşturacağız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU