Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

Edirne Valisi Ekrem Canalp'in destekleriyle hazırlanan Keşan Belediyesi Yöresel Ürünler Pazarı önceki gün saat 12.00'da düzenlenen törenle açıldı.

GÜNDEM 29.06.2021 14:48:00 0
Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

Açılışta konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Trakya’nın en büyük yöresel pazarının açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ sözleriyle ifade ettiği gibi bizim de önceliğimiz kadınlarımızın üretmesi, istihdamı ve ekonomiye katılmalarıdır. Bizler bugün bu fikir ışığında kadınlarımızın emeklerinin kazanca dönüştürülmesi anlamında bir yatırımı bölgesel de olsa gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

“PAZARIMIZIN ARKASINDA DURACAĞIZ”

 

Bölgenin coğrafi işaretlerini de arttırma kararlılığında olduklarını ifade eden Helvacıoğlu, “Korudağ Balı, Mecidiye Kavunu, Çeribebaşı Kirazı, İpsala Pirinci, Keşan Satır Et, Siğilli Bamyası gibi ürünlerimizi daha da ileriye taşıyarak markalaştırmanın yolunu açmamız gerektiğine inanıyoruz. Erikli yolu üzerinde ilkini denedik çünkü en iyi pazarın burada olduğunu düşündük. Bunları arttırmanın gerekliliğine inanıyoruz. Her yerde yöresel pazar açılıyor, ancak açmak yetmiyor, sürdürülebilirlik önemli. Bunun için belediye olarak pazarımızın arkasında duracağız” diye konuştu. Pendemi döneminde yöresel ürünlerin ne kadar kıymetli olduğunun daha da anlaşıldığının altını çizen Mustafa Helvacıoğlu, bu projenin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı Edirne Valisi Ekrem Canalp’a da teşekkür etti.

 

“SİZ YETER Kİ YETİŞTİRİN BİZLER TALİBİZ”

 

Daha sonra söz alan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da “Gerçekten büyük gayretler ile kıt kanaat imkânlarla yapmış olduğu bu güzel eserler eminim Keşan’a, Edirne’ye ve Trakya’ya güzel ses getirecek. Sürekli üretilene talibiz. Biz ne yazık ki bu tür imkânlardan mahrum bir şehirde yaşıyoruz. Gaziosmanpaşa gibi yoğun bir ilçe, bu ürünlere çok ihtiyacımız olacak. Siz yeter ki yetiştirin bizler talibiz” dedi. Burasının, kadınların aile bütçelerine katkı sunduğu bir merkez olacağını belirten AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da “Kadınlarımız bizim için çok kıymetli” dedi. Açılışta son konuşmayı Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan yaptı. Edirne’de en büyük yöresel ürünler merkezinin açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, “Zor bir dönemden geçiyoruz. 1,5 yıldır bu tesisler kapalı kaldı. Sağlık daha önemliydi ama aşılamayla beraber sürecin sonuna geldik. İnşallah çok daha canlı merkezlerimiz olacak. Bol ve hayırlı kazançlar diliyorum. Sayın valimize, başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek pazarın açılışı yapıldı. Açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından Keşan Belediyesi Yöresel Ürünler Pazarı’nda bulunan iş yerleri ziyaret edildi.

 

Haber / Hüdaverdi MALİT