Seval - Ahmet Çetin Fen Lisesi ilk mezunlarını verdi

Çetin Group tarafından eğitim öğretime kazandırılan ve 2017 yılında öğrenci kabulüne başlayan Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi, ilk mezunlarını verdi. Büyük coşkunun yaşandığı mezuniyet t?

GÜNDEM 29.06.2021 12:25:00 0
Seval - Ahmet Çetin Fen Lisesi ilk mezunlarını verdi

Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi bahçesinde dün saat 17.00’de düzenlenen mezuniyet törenine; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve eşi Vahide Abban, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya ve eşi Gülsüm Kaya, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürü Arif Zenginal, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı ve hayırsever Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin, Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Atakan Çetin, AK Parti Tekirdağ eski Milletvekili Ayşe Doğan, hayırseverler Serkan-Müjgan Karagöz, Okul Müdürü Fahrettin Karaman, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

“GELECEĞİMİZ VE GÜVENCEMİZ SİZLERSİNİZ”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Okul Müdürü Fahrettin Karaman, “Bugünün haklı gururunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan siz saygıdeğer velilerimiz, sizler canınızdan çok sevdiğiniz, gözünüzden dahi sakındığınız ciğerparelerinizi tam 4 yıl önce Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi’ne, yani bizlere emanet ettiniz. Sizlerden emanet olarak aldığımız değerli evlatlarımızı bizler de özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü, ülkesini, vatanını ve bayrağını seven bireyler olarak sizlere tekrar takdim etmekten dolayı büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz” dedi. Öğrencilere de seslenen Karaman, “Okulumuzun ilk mezunları olan siz sevgili gençler, geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gençliği Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Bütün umudum gençliktedir’ diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Sizler bizim gurur kaynağımızsınız. Mezun olmakla bizden ayrılmıyorsunuz çünkü Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi sizlerin kalıcı evidir. Gideceğiniz diyarlarda okulumuzun birer büyükelçisi olacaksınız. Bunu layığıyla yerine getireceğinize tüm kalbimle inanıyorum” dedi. Öğrencilere gösterdikleri rehberlik, şefkat ve ilgili için öğretmenlere, okula katkılarından dolayı okul aile birliği başkanımız Fatih Güldal ve yönetimine teşekkür eden Karaman, bugünlerin gerçekleşmesinde maddi ve manevi destekleriyle kendilerini sürekli teşvik eden Seval-Ahmet Çetin çifti ile Furkan Atakan Çetin’e de teşekkür etti.

 

 

“BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTINIZ”

 

Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı ve hayırsever Ahmet Çetin de, “Bu okulun temelini atarken duyduğumuz heyecan kadar bugün de heyecanlıyız. Yeni bir hayatın başlangıcındasınız. Dün yapılan sınavda inanıyorum ki birçoğunuz hayalini kurduğunuz üniversiteye yerleşeceksiniz. Bu lisede okurken dahi büyük başarılara imza attınız. Sizler geleceğimizin teminatısınız. Yarınlarımızın bilim insanları, mühendisleri, öğretmenleri, doktorları ya da iş insanlarısınız. Bugün buradan mezun oluyorsunuz, başarıyla okulunuzu bitirdiniz. Lakin başarı son durak değil, devam eden yolculuktur. Bilginin ilmin peşini bırakmayın. Heyecanınızı ve azminizi hiç kaybetmeyin. Vazgeçmediğinizde her zaman kazanacağınızı bilin. Hepinize sağlıklı mutlu ve başarılı bir gelecek dileriz. Unutulmamak ve unutmamak dileğiyle yolunuz bahtınız açık olsun” dedi.

 

 

“YARININ TÜRKİYE’SİNİ GENÇLERİMİZE DEVREDECEĞİZ”

 

Mezuniyet töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ise, “Az önce konuşmalar yapılırken kendi geçmişimde şöyle bir hafızamı yokladım. Tam 7 defa mezuniyet törenine katılmışım, kendi açımdan. 7 ayrı okuldan mezun olmuşuz. Gençlerimiz burada 3’üncü mezuniyetlerini yaşıyor. İlkokul, ortaokul ve lise. Lise mezuniyeti gerçekten çok önemli bir aşama. Çünkü bundan sonra Allah nasip ederse üniversiteye devam edecekler ve sonrasında belki master, doktora… Bu kardeşlerimizin içerisinden akademisyenler, mühendisler, iş insanları, sanatkarlar, sanatçılar, hukukçular, doktorlar, öğretmenler yetişecek. Velhasıl yarının Türkiye’sine güzel insanlar yetişecek. Önemli olan bu. Yarının Türkiye’sini biz kimlere devredeceğiz? İşte bu gençlerimize devredeceğiz. İnşallah onlar Türkiye’mizi bizden daha ileriye götürecekler. Onlar görevini daha iyi yapacaklar inşallah. Niye, çünkü onlar bizlerden çok çok daha iyi eğitim alıyorlar. Bizlerden çok daha iyi yetişiyorlar” ifadelerini kullandı.

 

“BURADAKİ OKULUN HİÇBİR EKSİĞİ YOK”

 

Ortaokul okuduğu zamanlarda bir tane fen lisesi olduğunu belirten Yıldırım, “Ankara Fen Lisesi vardı. Bir taneydi. Onun dışında fen lisesi yoktu. Bugün hemen hemen bütün illerimizde fen liselerimiz var. Buradaki fen lisesinde sadece bir bina yok buradaki fen lisesinde hayırsever vatandaşlarımızın, kıymetli Ahmet beyin ve sevgili eşinin de aynı şekilde destekleri devam ediyor. Oğulları Atakan büyük bir gururla buradaki kardeşlerine yardımcı oluyor. Bunu her zaman görüyorum. Buradaki okulun hiçbir eksiği yok. Öğretmenlerimiz var, velilerimiz her zaman destek oluyor. O zaman öğrencilerimize kardeşlerimize düşen sadece ve sadece derslerine çok iyi bir şekilde çalışıp gelişen dünyayı en iyi şekilde takip ederek kendilerini yetiştirmek. Şu an da gördüğünüz birazdan da inşallah kep fırlatma töreniyle bu okuldaki belki de son zamanlarını, okul anlamında son zamanlarını yaşayacak olan genç kardeşlerimiz de bunu yaptılar. Ben buna inanıyorum” dedi.

 

 

“KENDİLERİNİ YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEKLER”

 

Vali Yıldırım, “Hafta sonu gerçekleşen üniversite sınavında inşallah en güzel puanları alacaklar. Gönüllerinden geçen en güzel yerlerde okumak suretiyle de eğitimlerini devam ettirmek suretiyle de kendilerini yetiştirmeye aynı şekilde devam edecekler. Sonrasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gururla güzel Türkiye’mizin belki pek çok yerinde ve pek çok alanda kendileri de inşallah hizmet vermeye, insanımıza yardımcı olmaya devam edecek. Ben buna inanıyorum ve aynı zamanda kendilerinden sonra gelen kardeşlerine de ön ayak olacaklar ve bu sayede bir kültür oluşacak burada. Yarının Türkiye’sinde, bu okulun vermiş olduğu öğrencilerin sayısı arttığında herkes dışarıda kendini gördüğü zaman bir Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi mezunu olarak Çerkezköy’den mezun olarak inşallah gururla birbirlerine kendilerini tanıtacaklar. Pilav günleri düzenleyeceğiz belki bu okulda Allah nasip ederse. İşte bu bir kültürün inşası aynı zamanda. Hepimiz gururlanacağız. İlk mezunlarımızı verdiğimiz günler vardı diyeceğiz. Ama inşallah 30’uncu, 50’nci, 100’üncü mezunlarla bu okul çok çok daha iyi yerlere gelir. Bu memlekete hizmet edecek çok güzel insanlar yetiştirecek” şeklinde konuştu.

 

 

İLK 3’E GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Konuşmaların ardından okulu başarıyla tamamlayan ilk 3 öğrenci Çetin Group Yönetim Kurulu tarafından altın ve aylık bursla ödüllendirildi. Okul birincisi Muharrem Güldal ödülünü Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın elinden alırken, okul ikincisi Gençer Gün’e ödülü Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından, okul üçüncüsü Yunus Emre Ünlü’ye de ödülü AK Parti Tekirdağ eski Milletvekili Ayşe Doğan tarafından verildi.  

 

“GELECEĞE İNANÇLA YÜRÜYECEĞİZ”

 

Ödüllerin verilmesinin ardından tören okul birincisi Muharrem Güldal’ın konuşmasıyla devam etti. Başarının kimileri için bir son, kimileri için ise bir başlangıç olduğunu belirten Güldal, “Ben ve arkadaşlarım lise yıllarımızı başarıyla geride bırakıyoruz. Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nde temelini inşa ettiğimiz bu başarı geleceğe attığımız ilk adım olacak. Her birimiz yolumuzu çizecek, yeni başarılar için çalışacağız. Geleceğe inançla yürüyeceğiz. Atatürk’ün çizdiği yolda, gösterdiği hedefe ulaşmak için her türlü engeli aşacağız. Üzerimize düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz. Bu bilinçle yarınlarımızı kuracak, Cumhuriyetimizin değerini koruyacak ve onu yücelteceğiz. Bu duygular içerisinde üzerimizde emeği geçen öğretmenlerimize, idarecilerimize ve hayırseverlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Her şeyden önce bizi bu günlere getiren ailelerimize teşekkür ediyoruz. Biliyoruz ki bizim başarımız ve mutluluğumuz onların da başarısı ve mutluluğudur. Sevgili arkadaşlarımın da bu duygu ve düşünceleri paylaştığını biliyorum, onların adına da sizlere çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi. Ardından okul birincisi Muharrem Güldal ve okul ikincisi Gençer Gün tarafından 11’inci sınıf öğrencilerinden Efe Yalçınkaya ve Burcu Eren’e bayrak ve flama teslimi yapıldı. Öğretmenlere çiçek hediye edilmesinin ardından, öğrenciler diplomalarını aldı. Tören, öğrencilerin büyük bir coşkuyla keplerini fırlatmasıyla sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN