'Edirne'nin Saadet Ablası'nın hayatı anlatıldı

Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nurten Çetin moderatörlüğünde düzenlenen konferansta 'Edirne'nin Saadet Ablasıâ€

GÜNDEM 29.06.2021 12:17:00 0

Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphane’de gerçekleştirilen konferansa Dr. Saadet Yardım’ın ‘Ben Edirne’nin Saadet Ablasıyım. Büyük-küçük herkes bana Saadet Abla der. Bundan da çok memnunum. Ben Saadet Ablayım ve öyle de kalacağım, Öldükten sonra da…’ sözleri ile başlayan Öğr. Gör. Nilüfer Gökçe, Dr. Saadet Yardım’ın örnek hayatından kesitler sundu.

 

“HAYATINI EDİRNE'YE ADAMIŞ BİR ŞAHSİYET”

 

Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Dr. Saadet Yardım’ın, Kadınlar Birliği ile iş birliği yaparak onlarla ihtiyaç sahiplerini bir araya getirdiğini, Edirne Huzurevi’nin gönüllü hekimliğini yaptığını, Edirne merkez ilçe ve köylerde sağlık evlerinin ve sağlık ocaklarının kurulmasında önemli rol oynadığını belirten Öğr. Gör. Nilüfer Gökçe, hayatını Edirne’ye adamış olan Dr. Saadet Yardım’ın Edirne Sağlık Kuruluşlarına Yardım Derneği ile Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği gibi derneklerin de kurucuları arasında yer aldığını belirtti. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Edirne’nin siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik tarihine ışık tutma amacıyla sekizinci kez düzenlenen ve pandemi nedeniyle sınırlı sayıda kişinin katıldığı konferans, soru-cevap ve hediye takdimiyle son buldu.

 

Haber / Hüdaverdi MALİT