Üretici kadınları ziyaret ettiler

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Gıda Denetim Birimi ekipleri, Gıda Mühendisleri ve Veteriner Hekim eşliğinde Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı'nda yer alan üretici kadÄ

GÜNDEM 28.06.2021 13:41:00 0
Üretici kadınları ziyaret ettiler

Denetimler ilk olarak Hıdırağa, Orhaniye, Karakasım, Üyüklütatar ve Küçükdöllük köylerinde başladı. Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı’nda yetiştirdiği ve ürettiği ürünleri tüketici ile buluşturan üretici kadınların yaşam alanlarına giderek, ahırlarını, mutfaklarını, pişirme yerlerini ve tarım alanlarını denetlerken, denetimlerle ilgili değerlendirme yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, denetimlerin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

 

“AMACIMIZ TÜKETİCİLERİ ORGANİK VE SAĞLIKLI ÜRÜNLERLE BULUŞTURMAK”

 

Bu yola doğal, kaliteli, sağlıklı ve hijyenik ürünleri tüketici ile buluşturmak için çıktıklarını belirten Tanrıkulu, “Pazar açılmadan önce üretici kadınlarımızla defalarca toplantılar yaptık, beklentilerimizi, yapılması gerekenleri anlattık. Verdiğimiz eğitimlerle de sağlıklı, hijyenik gıdanın nasıl temin edilebileceğini üretici kadınlarımızla paylaştık. Şimdi de ekiplerimiz yerinde denetim gerçekleştirerek, kadınlarımızla fikir alışverişinde bulunuyor. Tüm çabamız tüketicileri sağlıklı, organik ve iyi tarım uygulaması ürenler ile buluşturmak” dedi.

 

ÜRETİCİ KADINLAR VE ANTİKA PAZARI’NA DAVET ETTİ

 

1 Temmuz’da başlayacak olan yeni normalleşme döneminde Pazar günleri sokağa çıkma kısıtlamasının da sona ereceğini ifade eden Başkan Yardımcısı Tanrıkulu “Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Perşembe günleri kurulan Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı, Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte bundan sonra Pazar Günleri kurulacak” diyerek tüm Edirnelileri 4 Temmuz Pazar Günü, Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı’na davet etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ