Filipinler İstanbul Başkonsolosu Leon'dan Tekirdağ TSO'ya ziyaret

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Filipinler İstanbul Başkonsolosu Arvin de Leon, Tekirdağ'ın Türkiye ekonomisi açısından önemli bir kent olduğunu belirterek, pandemi sonrası iş ins

GÜNDEM 27.06.2021 14:59:00 0
Filipinler İstanbul Başkonsolosu Leon

Filipinler İstanbul Başkonsolosu Arvin de Leon, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Göksel Karaevli ve Genel Sekreter İrfan Ekici tarafından karşılandı.

 

TİCARİ İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Ziyarette Tekirdağ ve Filipinler arasındaki ticari işbirliği konularının görüşülürken, Başkan Günay, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ ekonomisine ilişkin bilgiler verdi. Tekirdağ’ın Türkiye’nin önemli üretim ve ihracat merkezleri arasında olduğunu kaydeden Günay, Tekirdağ TSO üyelerinin yeni pazarlara açılması ve küresel işbirlikleri kurması için yaptıkları çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Günay, benzer iş kollarına sahip firmalarla Filipinler’deki firmaları bir araya getirip ticareti geliştirme konusunda yapılacak etkinliklere olumlu baktıklarını dile getirdi.

 

 

TİCARİ İLİŞKİLERİ ARTIRMA ÇAĞRISINDA BULUNDU

 

Filipinler’in ilk İstanbul Başkonsolosu Arvin de Leon da ticari ilişkileri artırma çağrısında bulundu. Geçen yıl Aralık ayında göreve başladığını söyleyen Başkonsolos de Leon, Tekirdağ TSO üyesi firmalarla potansiyel işbirliği imkânları, fuar ve alım heyetleri konusunda birlikte çalışmak istediklerini belirtti. Tekirdağ’ın Türkiye ekonomisi için önemli bir kent olduğunu ifade eden Arvin de Leon, “Firmalarımız arasında yeni işbirlikleri oluşturmak adına Tekirdağ TSO’nun destekleri çok önemli. Bugünkü ziyaretimi başkentimiz Manila’ya raporlayacağım. Pandemi sonrası iş insanlarından oluşan heyetle yeniden Tekirdağ’ı ziyaret etmeyi istiyoruz” dedi.

 

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

 

Bunun üzerine konuşan Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay da “Tekirdağ ve Filipinler arasındaki ilişkilerin artması için her türlü desteği vermeye hazırız. Firmaları buluşturmak, ticaret ve yatırım fırsatlarını hayata geçirmek için gereken adımları atacağız” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ