2021 üretim sezonu hasat kontrolleri başladı

2021 yılı üretim sezonu hasadı Kırklareli Biçerdöverciler Derneği tarafından düzenlenen etkinlik ile başladı. Etkinliğe Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, il müdürlüğü

GÜNDEM 27.06.2021 14:17:00 0
2021 üretim sezonu hasat kontrolleri başladı

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kırklareli Biçerdöverciler Derneği Başkanı Ahmet Azay, Kırklareli’de ürünün en az kayıpla hasat edilmesi için biçerdöverciler olarak hassasiyet göstereceklerini belirtti.

 

SAHADA DENETİMLER BAŞLADI

 

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökalp Muzikacı da hasat kontrolleri ile ilgili her türlü önlemin alındığını, Kırklareli’de biçerdöver kontrol hizmetlerini düzenleyen Valilik Hasat Tebliği yayınlanarak ilgili kurum ve kuruluşlara tebliğ edildiğini, Kırklareli’nin genelinde 1 koordinatör, 1 koordinatör yardımcısı ve 47 kontrolör ile sahada denetimlerin başladığını belirtti.

 

 

ÜRETİLEN ÜRÜNÜN HER BİR TANESİ ÖNEMLİ

 

Programda konuşan Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy da hububat ürününün insan ve hayvan beslenmesi için stratejik bir ürün olduğunu belirterek; “2021 üretim sezonunda ülkemiz genelinde kuraklığın etkisi ile ürün azalışları oldu. İlimizde ise yağışlı bir yıl olması ile önemli rekolte artışı bekliyoruz. Üretilen ürünün her bir tanesi önemli. Olabilecek kaybın önüne geçmek için başta ürün sahipleri olmak üzere, biçerdöver sahipleri ve operatörleri ile görevli kontrolörlerin sorumluluk alması gerekiyor” dedi.

 

ÜRÜNÜ DAHA DA KIYMETLİ HALE GETİRDİ

 

Bereketli bir sezonda ürün kaybı ile üzülmek istemediklerini dile getiren Aksoy, “İlimizde her yüzde 1 dane kaybı demek 6 bin 500 ton ürün demektir. Ülkemizin genelinde yaşanan kuraklık ilimizdeki ürünü daha da kıymetli hale getirdi. Üreticilerimize bereketli bir sezon dilerim” dedi.  Hasatta genç operatörlerin olmasından memnun olduğunu belirten Aksoy, operatörler ile birlikte hasada katıldı. Kırklareli’nin yıllara göre değişmekle beraber yaklaşık 1.200.000 dekar hububat ekilişiyle 650.000 ton hububat ürünü ile ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağladığı belirtildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ