Gençleri bu felaketten kurtarmak insani ve milli bir vazifedir

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

GÜNDEM 24.06.2021 17:17:00 0
Gençleri bu felaketten kurtarmak insani ve milli bir vazifedir

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1987 yılında, uyuşturucu kullanılmayan sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak, uyuşturucu ile mücadele konusunda uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihini "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" olarak kabul ettiğini belirten Vali Yıldırım, “Uyuşturucu kullanımı, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan önemli bir halk sağlığı sorunudur. Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı sağlık zararlarından ibaret değildir. Sağlık zararlarının yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getirmektedir” dedi.

 

AİLELERİMİZE ÇOK BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

 

Geleceğimizi tehdit eden uyuşturucu felaketinden gençleri korumak ve kurtarmanın, insani ve milli bir vazife olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bizler, güvenlik güçlerimizle, Yeşilay’ımızla bu konuda halkımızı korumak için elimizden gelen tüm gayreti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Ancak uyuşturucuyla mücadele çalışmalarında gençliğimizi ve toplumumuzu korumada, medyaya, okullarımıza, öğretmenlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tabii ki ailelerimize çok büyük görevler düşmektedir. Bu destek bizlere her zaman güç vermektedir” diye konuştu.

 

“GÜVENLİK GÜÇLERİNE DESTEK OLMALARINI BEKLİYORUZ”

 

Uyuşturucuyla etkin mücadele için yapılan pek çok çalışmanın olduğunu dile getiren Yıldırım, “Bunlardan biri, İçişleri Bakanlığımızın projesi olan tamamen yerli ve milli imkânlarla geliştirilen “UYUMA” (Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu, link: https://www.icisleri.gov.tr/uyuma-projesi ) uygulamasıdır. Akıllı telefonlarına sanal mağazalardan ücretsiz olarak temin edebilecekleri bu uygulama ile vatandaşlarımız, kimlik bilgilerini açık etmeden, sokakta veya herhangi bir mekânda uyuşturucu kullanımı ve ticaretini gördüklerinde uygulamadaki butona basarak güvenlik güçlerimize ihbarda bulunabilirler. Bu uygulamayı kullanıp güvenlik güçlerimize destek olmaları vatandaşlarımızdan beklentimizdir” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ