Larva mücadelesi devam ediyor

Keşan Belediyesi tarafından kış aylarında başlatılan larva mücadelesi devam ediyor. Keşan Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Serkan Doğru, vektör mücadelesi ile ilgili bilgi verdi. Doğru, vatandaÅ?

GÜNDEM 24.06.2021 15:04:00 0
Larva mücadelesi devam ediyor

Vektör mücadelesinde öncelikli olarak larva mücadelesi yaptıklarını belirten Doğru, “Larva üreme alanlarında fiziksel mücadeleye önem veriyoruz. Fiziksel mücadele ile üreme alanlarını ortadan kaldırıyoruz. Bu çalışmalarımızı kış aylarında sürdürdük. Kışlak mücadelemizde larva oluşacak alanları biyosidal ürün uygulayarak kaynakları kuruttuk. Bu çalışmamızı 20 gün periyotlar ile tüm yıla yaymaktayız. Vektör mücadelesi sadece araç üstü (ULV-soğuk sisleme) çalışması değildir. Araç üstü ULV mücadelesi etkisi en az olan yöntemdir. Bu sebeple; kaynağında kurutma yöntemini tercih etmekteyiz. Uçkun ile mücadelemizde yaz aylarında sabah erken saatlerinde çöp bidonları, ağaçlar ve parklar ilaçlanmaktadır. Temmuz ve Ağustos aylarında rüzgar hızı uygun olduğu zamanlarda akşam 19:00 – 23:00 saatleri arasında araç üstü ULV yapılmaktadır” dedi.

 

YAĞIŞLAR OLUMSUZ YÖNDE ETKİLİYOR

 

Yağışların mücadeleyi olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Serkan Doğru, “Yağışlar kullandığımız biyosidal ürünlerin etkisini azaltmaktadır. Ekiplerimiz olumsuz durumu düzeltmek için elinden geleni yapmaktadır. Mücavir alanlarımızda bulunan sahiller tarım alanlarına yakın olduğundan dolayı tarlaların biçilmesi esnasında tarladaki böcekler sahillere gelmektedir. Bu böcekler insan sağlığına zararı olmayan böceklerdir. Vatandaşlarımızın bu konuda anlayışlı olmalarını bekliyoruz. Kullandığımız ürünler hedef kitle canlılarına karşı etkilidir” dedi. Doğru, vatandaşlara ‘çöplerinin ağzını kapatarak çöpe atmaları ve çöp konteynerlerinin kapaklarını kapatmaları’ çağrısında bulundu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ