AB Projesi'nin açılış toplantısı yapıldı

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nın "Çapraz Trakya Bağlantısı" isimli AB Projesi'nin açılış toplantısı yapıldı. Önceki gün saat 14.30'da Keşan TSO Meclis Salonu'nda yapÄ

GÜNDEM 23.06.2021 11:56:00 0
AB Projesi

Proje hakkında bilgi veren Tahir Demirel, Bulgaristan’dan gelen katılımcıları Keşan TSO’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Avrupa Birliği Başkanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının ikinci teklif çağrısı kapsamında başlanmış olan CB005.2.21.063 sayılı ve  ‘Cross-Thrace Connection’/ ‘Çapraz Trakya Bağlantısı’ isimli proje, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Liderliğinde, Bulgaristan - Bölgesel Tarih Müzesi - Haskovo ve Bulgaristan "Bölgesel İşbirliği ve Kalkınma İttifakı" Derneği Partnerliğinde yürütülmektedir. Proje 24 aylık olup, toplam bütçesi 475 bin 643,62 Euro’dur” dedi.

 

“AMAÇ ÇAĞDAŞ TURİSTİK CAZİP HİZMETLER GELİŞTİRMEK”

 

Projenin amacı hakkında da konuşan Demirel, “Edirne ve Haskovo bölgelerindeki yaşam kalitesinin iyileştirilmesine yol açacak olan turistlerin aktivitelerini ve genel olarak değişimini önemli ölçüde artıracak bir bilgi sistemi oluşturmaktır. Genel amaç, modern teknolojiyi kullanarak kamu kültür sektöründe çağdaş turistik cazip hizmetler geliştirmektir” açıklamasında bulundu.

 

“GÜZEL BİR BAĞLANTI KURMUŞ OLUYORUZ”

 

Meclis Başkanı Orkun Özkaya da pandemi koşullarında zor ilerledikleri bir proje olduğunu ifade ederek “Özverili çalışmalarından dolayı tüm paydaşlara teşekkür ederim. Projemiz ortak kültürel mirasımızı ve bölgemizin turistik zenginliklerini tanıtacak. Ümit ederim en kısa sürede tamamlanıp faaliyete geçen bir proje olur. Bazı altyapı çalışmaları bitti ve haritalar hazır hale gelmeye başladı” dedi. Haskovo Bölgesel Tarih Müzesi Müdürü Petko Dobrev ise Keşan’da olmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Güzel bir çalışma çıkaracağımızı umuyoruz” dedi. Toplantıda İşbirliği ve Bölgesel Kalkınma Derneği Başkanı Svetla Vasileva da konuşma yaptı. Vasileva, “Sizinle çalışmaktan oldukça memnunum. Ayrıca bu projede iki taraf olarak güzel bir bağlantı kurmuş oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ